Nektariini crumble

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 220 g jahu
  • 80 g kaerahelbeid
  • 125-150 g pruuni suhkrut
  • 200 g magedat toasooja võid
  • veidi soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300-400 g nektariine
  • 50 g pruuni suhkrut või mett
  • jahvatatud kaneeli
  • soovi korral lisa mandli laaste

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Sega kuivained ja näpi toasoe või, jahu ja kaerahelbeseguga kokku.
  3. Aseta tainas vormi põhja (ära suru puru kokku).
  4. Puhasta ja tükelda nektariin ja pane sektorid puru sisse, alla või peale, puista suhkruga ja kaneeliga üle.
  5. Soovi korral lisa ka veidi mandlilaaste.
  6. Küpseta 30-40 minutit või kui puru on kuldpruun.
  7. Serveeri jäätise või vahukoorega.

Nektariini crumble

Nektariini crumble

Oi, kus te nüüd alles saate omal suud magusaks teha! Teeme ühe lihtsat tõugu magustoidu mille retseptiga jääb teile palju mängurõõmu ning saate sedasi oma külalistele uusi maitseelamusi pakkuda. Nektariini crumble on maiuse nimi ning nagu tihtipeale meil kombeks, ka seekord on meil köögitarvikutega abiks kauplus Apelsin.

Nektariini crumble

Crumble on midagi purukoogi laadset, mis oma suurema populaarsuse saavutas Teise Maailmasõja aegu, kui brittidel polnud küpsetuskraamiga väga priisata ning kaerahelbed olid heaks viisiks jahu asendada. Just jahu ja kaerahelvestega ma algust tegingi. Minu ustav segamiskauss ootamas, hakkasin seal osi omavahel kokku segama. Kuna see maius nõuab mitut lähenemist – küll peab segama, küll võid jahuga kokku näppima, siis sobib see kauss oma käepideme ja libisemisvastase põhjaga suurepäraselt.

Nektariini crumble

Tainast segades pea meeles ka sidrunikoort lisada, õnnelikematel on köögiviljakoorija küljes eraldi kaabits, millega on koort väga hõlbus lisada. Selliseid põnevaid asju võite ka Apelsinist leida.

Lõpetuseks jääb vaid üle see hõrgutav crumble serveerida. Mina kasutasin selleks väikeseid ahjuvorme (mida võib ka kohe küpsetamisel kasutada) ning lisasin peale ka jäätist. Selleks, et jäätis kauni keralise vormi saavutaks, tasub kasutada jäätisekulpi.

Nektariini crumble

Nagu mainitud, tuleb selle retseptiga palju mängimisruumi. Näiteks võite nektariinide asemel kasutada õunu, nagu see traditsiooniliselt brittidel kombeks oli või hoopistükkis marju / moosi. Taina sisse sobivad hästi ka pähklid ning serveerimisel saate kasutada kohupiima või vahukoort. Võimalusi on mitmeid!

Crumble, lihtne ja hõrgutav, sobib niisama kohvi kõrvale või asendamaks kooke mõnel pidupäeval. Piisab vaid pealehakkamisest ning õigetest tööriistadest ja asi saab tehtud. Astuge läbi kauplusest Apelsin, premeerige end mõne väärt köögivahendiga ning siis kokkama!

Nektariini crumble

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here