Pitsa Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 20 min

Tihti arvatakse, et pitsat ise teha on hirmus keeruline, kuid tegelikult see nii pole.

Vaja on lihtsalt õigeid asju, näiteks kuivpärmi, jahu, vett ja rasvainet. Ei tundu ju raske, ega?! Soovi korral võib muuta pitsat veel tervislikumaks – asenda pool jahu kogusest näiteks speltajahuga.

Sellele samale pitsapõhjale saab peale panna tegelikult kõiki asju, mida hing ihkab – seeni, hakkliha, muid juur- või puuvilju. Meie valisime välja lihtsalt ühe oma lemmikretsepti, mida teiega jagada tahtsime.

See on  tüüpilistest pitsadest kergem variant pirnide ja sinihallitusjuustuga. Võib tunduda, et pirnid muudavad pitsa liiga magusaks, kuid sinihallitusjuust ja peekon annavad parajal määral soolasust juurde, nii et tegelikult on kõik maitsed ilusasti tasakaalus. Head proovimist!

retseptisahtel_pitsa

Pitsa põhi

  • 1 pakk kuivpärmi
  • 2 tl soola
  • 3-4 spl suhkrut
  • 900 g jahu
  • pool liitrit käesooja vett
  • 50 g sulatatud võid või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.

Pitsa kate

  • tomatipastat või valmis maitsestatud tomatiketšupit
  • 2 keskmist pirni
  • 1 väike kolmnurk pakk sinihallitusjuustu
  • soovi korral mozzarellat
  • 1 pakk hommikupeekoni ribasid

Pitsa põhi

  1. Sega kuivained (võid pool jahust asendada speltajahuga).
  2. Lisa vesi ja sulatatud või või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
  3. Sõtku taigent nii kaua, kuni see käe küljest lahti tuleb.
  4. Aseta rätik kausi peale ja jäta tunniks ajaks soojemasse ilma tuuletõmbuseta kohta kerkima.

Pitsa kate

  1. Pane ahi 200 kraadi peale.
  2. Määri põhi tomatipasta või valmis maitsestatud tomatiketšupiga
  3. Aseta peale viilutatud ja puhastatud pirn, sinihallitusjuustu ja mozzarella viilud või tükid ning peekon. Aseta hommikupeekoni ribad nii, et igas pitsa viilus oleks vähemalt üks peekon.
  4. Pane 10-15 minutiks ahju.

Märkmed

Kui teed suurema koguse taigent, siis ülejäägist võid teha järgmine hommik näiteks kaneelirulle.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here