Rabarberikook

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • 1 kg valmis muretainast
  • 300-400 g värsket rabarberit
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl vanilisuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Rulli lahti 2/3 tainast ja aseta lahtikäivasse koogivormi.
  3. Tee tainasse kahvliga augud ja küpseta umbes 10 minutit.
  4. Võta koogipõhi ahjust ja lase veidi jahtuda.
  5. Aseta rabarberid vormi ja puista suhkrut.
  6. Tee tainast ribad ja kaunista kook.
  7. Küpseta 20-25 minutit kuni kook on kuldpruun.

Rabarberikook

Rabarberikook

Suvisel rabarberi hooajal oleks patt jätta küpsetamata vähemalt üks rabarberikook. Seda enam, kui rabarber kasvab oma aias või näitek vanaema aias. Minu arust rabarberikook on kookide klassika, täpselt nagu on õunakook. See on just selline lihtne ja kodune kook, mida enamasti armastavad kõik süüa, kas kohvi, tee või külma piimaga.

Rabarberikoogi tegemiseks kasutasin Apelsini poest pärinevat ümmargust lahtikäivat koogivormi. Lahtikäiva koogivormiga on palju mugavam küpsetada. Koogi saab paremini kätte ja saab asetada ilusale kandikule. Sellist koogivormi on ka väga lihtne pärast puhastada. Põhja ja äärtesse võib määrida võid või kasutada küpsetuspaberit.

Minu rabarberikook valmis muretainast. Pealmise taina osa asetasin koogile hoopis vahvate ribadena, mis tõttu nägi kook pärast mustriline välja. Taina ribad küpsesid mõnusalt krõbedaks. Peale võib veel raputada ka kaneeli ja suhkru segu.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here