tiramisu

Valmistamisaeg: 4h 45 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4h 45 min

 

Koostisained

8-10-le ja 20 x 20 cm vorm

  • 1 karp Raffaello komme
  • 200 ml vahukoort
  • 350g mascarpone toorjuustu
  • 70g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 350 ml espressot
  • 1 pakk Ladyfingers küpsiseid
  • 2 spl kookoshelbeid + 1 spl kaunistuseks
  • 2 L suuruses muna
  • 2 -3 tl sidrunimahla
  • Soovi korral lisa 40 ml kookoselikööri

Valmistamisõpetus

  1. Vahusta munavalge 1 spl suhkruga.
  2. Vahusta munakollased 1 spl suhkruga.
  3. Vahusta vahukoor ülejäänud suhkruga.
  4. Lisa vahustatud vahukoorele mascarpone ja sidrunimahl ning vaniljesuhkur.
  5. Seejärel lisa vahustatud munakollane ja kookoshelbed ja sega ettevaatlikult munavalge.
  6. Valmista espresso ja soovi korral sega hulka kookosliköör ning lase jahtuda.
  7. Leota küpsised espressos ja pane üks kiht küpsiseid vormi põhja, kata see kreemiga ja lisa teine kiht ja kata see ülejäänud kreemiga.
  8. Kata vorm toidukilega ja jäta külmikusse vähemalt 4h seisma.
  9. Enne serveerimist kaunista kookoshelveste ja Raffaello kommidega.

tiramisu

Raffaello Tiramisu

Magusasõbrad, see on midagi teile! Retseptisahtli köögis valmis Raffaello Tiramisu. Etteruttavalt võib öelda, et see oli imeline, suus sulav, magus, pehme suutäis suurepärast hõrgutist. Tiramisu on midagi, millest ei saa küllalt. See on tõenäoliselt sellepärast, et seda ei valmistata kodus tihti. Sellegipoolest Retseptisahtli peakokk Margit soovitab soojalt, võta see aeg ja üllata ennast ning oma pereliikmeid.

tiramisu

Tiramisu on Itaalia päritolu magustoit, mille ajalugu ulatub tagasi 17. sajandi lõppu või 18. sajandi algusesse. Selle päritolu kohta on mitu legendi, kuid täpset päritolu pole täpselt kindlaks tehtud. Üks populaarsemaid lugusid räägib, et see loodi Veneetsias, kus seda pakuti kindralitele nende visiidi ajal. Teise versiooni kohaselt loodi tiramisu Siena piirkonnas, kus seda serveeriti pulmade järelroana. Tiramisu nimi tuleneb itaalia keelsest väljendist “tirami sù”, mis tähendab sõna otseses mõttes “tõsta mind üles”. Viidates sellele, kuidas espresso ja alkohol võib tarbijale anda virgutavat ja ergutavat effekti. Esialgu oli tiramisu tagasihoidlik dessert, mida valmistati koduköökides lihtsatest koostisosadest nagu mascarpone juust, munad, suhkur, kohv ja savoiardi küpsised. Ajapikku on sellest saanud rahvusvaheline klassika ja seda leidub mitmesugustes variatsioonides üle maailma.

tiramisu

Valmistasime hõrgutise Apelsinist ostetud klaasist nõusse, mis on perfektne lahendus. Kuna sinna on mugav seda valmistada, sealt saab ka serveerida ning samuti on hea seda seal ka säilitada. Ei teki olukorda, kus peaks säilitamise eesmärgil roa ümber tõstma. Erineva suuruse ja kujuga nõusid leiad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus).

tiramisu

Tiramisu on tuntud oma rikkaliku maitse ja kreemja tekstuuri poolest ning seda peetakse üheks armastatumaks Itaalia magustoiduks. Seda on lihtne valmistada, küll aga nõuab see pisut aega. Eelis seisneb selles, et samal ajal kui Tiramisu külmkapis tõmbab, võib tegeleda muude asjadega.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here