Rebitud sealiha

Valmistamisaeg: 4 h 20 min

Küpsetamise aeg: 2 h

Kokku kuluv aeg: 6 h 20 min

Koostisained

  • 1 kg sealiha
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 1 purk purustatud tomatit
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 2-3 spl meresoola
  • 1 spl vahemere ürdisegu
  • 4-5 spl paprikapulbrit
  • Peotäis hakitud peterselli
  • 2-3 keskmist porgandit
  • 2-3 keskmist sibulat
  • Soovi korral suitsust paprikasegu 1 tl või BBQ-kastet 2 spl

Valmistamisõpetus

  1. Sega kuivained ja hõõru lihasse.
  2. Lisa tükeldatud porgandid ja sibulad, purustatud tomatid ja oliivõli.
  3. Lase segul seista umbes 4 h külmikus.
  4. Tõsta liha toasooja ja keera ahi 200 kraadi peale.
  5. Tõsta liha ahju ja küpseta umbes 0,5 h ning seejärel alanda temperatuur 130 kaadile ning küpseta umbes 1,5 h või kuni liha on täiesti pehme.

Rebitud sealiha

Rebitud sealiha magusa bataadiga

Meie neljas Retseptisahtli kokakooli üritus tõi kokku päris suure hulga rahvast. Järgnevalt tutvustamegi teile, kuidas meil kokakooli raames toiduvalmistamine õnnestus. Esimesene roog, mida teile tutvustame on rebitud sealiha koos bataadiga.

Rebitud sealiha ehk pulled pork on üks maitsvamaid sealiha roogasid, vähemalt meie arust. Rebitud sealiha valmistamise trikk seisneb selles, et liha tuleb küpsetada madalal kuumusel ning pikemat aega. Nii saadakse ülimalt pehme ja hõrk roog, mis peaks meeldima ka nõudlikumale lihasõbrale. Kuidas seda, siis täpsemalt valmistada?

Peategelaseks on muidugi sealiha. Kõige paremini sobib rebitud sealiha valmistamiseks kaelatükk või abaliha. Meie saime enda sea kaelatükid Sadama Turu poest. Nende kaupluses on väga suur ja laia valikuga lihalett, pluss nende lihunikud on väga muhedad ja aitavad rõõmuga kliente sobiva lihatüki valimisel. Sadama Turul on ka väga rikkalik aed- ja köögiviljade valik. Sealiha lisandiks valisime sealt välja suured ja ilusad bataadid.

Rebitud sealiha

Liha valmistamises tegelikult midagi keerulist ei olnud, kõik said ülesandega suurepäraselt hakkama. Liha ettevalmistus algas meil maitsestamisest. Kuivained hõõrusime hoolikalt lihasse, alles siis lisasime porgandi, sibula, tomati ja oliiviõli. Liha koos valminud seguga panime neljaks tunniks külmkappi marineerima. Kui liha külmkapist välja tõsta, siis on tähtis lihal natuke toasoojas seista ja alles siis tõsta praeahju. Küpsetasime alguses pool tundi 200 kraadi juures ja alles siis alandasime temperatuuri 130 kraadi peale ning lasime lihal küpseda kuskil 1,5 tundi. Tähtis on, et liha jääks võimalik pehme pärast küpsemist.

Bataadifriikad tegime samuti ahjus, sest nii oli mugav suurele hulgale rahvale korraga bataati valmistada. Igatahes bataadi friikartulid sobisid ideaalselt rebitud sealihaga. Roog tuli maitsev ja kevadiselt värvikirev.

Eelmises kokakoolis valmistasime paso bucco meetodil lambaliha!

Rebitud sealiha

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here