Jõulukringel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 2 h

Koostisained

  • 1 pakk kuivpärmi (11g)
  • 2 tl soola
  • 3 spl suhkrut
  • 900 g jahu (peenema jahvatusega)
  • 250 g hapukoort
  • 250 ml käe sooja vett
  • 80 sulatatud võid
  • Camemberti juustu
  • Rosmariini
  • Pohlasid

Valmistamisõpetus

  1. Sega 1 pakk kuivpärmi, 2 tl soola, 3 spl suhkrut ja pool kogust (450g) jahu.
  2. Seejärel sega kuivainete hulka 250 g toa sooja hapukoort, 250 ml käe sooja vett ja 80 g sulatatud võid.
  3. Sega ühtlaseks ja hakka vaikselt sõtkuma ülejäänud 100 g kaupa jahu, sõtku seni kuni taigen läheb uuesti niiskemaks ja taigen tuleb käe ning kausi küljest lahti.
  4. Kata kauss toidukile ja rätikuga või ainult rätikuga ja aseta kauss sooja kohta umbes 45 minutiks.
  5. Pärast 45 minutit vajuta tainas alla ning siis lase uuesti 30 minutit kerkida.
  6. Pane küpsetusplaadile küpsetuspaber ja Camemberti juust keskele ning tee käed kergelt jahuseks ja vormi taignast parajad pallid.
  7. Aseta pallid ümber juustu ringselt ja kata rätikuga ning lase 20 minutit kerkida.
  8. Eemalda rätik ja pintselda lahti klopitud munaga ning tõsta eelkuumutatud 180 kraadisesse ahju 20-25 minutiks või kuni sai on kuldpruun.
  9. Kaunista rosmariini ja pohladega.

Jõulukringel

Soolane jõulukringel juustudipiga

Meil tuli mõte teha üks väga huvitav retsept. Meil valmis soolane jõulukringel, kuid hoopis teistsugune, millega tavaliselt ollakse harjunud. Jõulud on juba selline eriline ja oodatud tähtpäev, miks mitte siis teha ka jõulukringel natuke erilisem. Mis siis meie kringli just nii eriliseks siis tegi?

Jõulukringel

Meie jõulukringlil oli 3 erilist omadust:

  • Sellel oli teistsugune ning huvitav kuju. Ei olnud see palmikutega põimitud nii nagu tavaliselt tehakse, vaid koosnes hoopis mitmest isuäratavast kuklist. Eelmisel korral tegime kuusepuu kujulise, kuid kukleid ühendades võib ka teisi kujusid ette võtta.
  • Lahti lõikamiseks polnud nuga vaja. Tõepoolest, käega murdes saab igaüks enda kringlitüki kenasti kätte.
  • Kringli keskel olevat Bire juustu saab kasutada hiljem dipikastmena. Võtate Brie juustu ning asetate selle kringli keskele. Kui jõulukringel saab valmis, siis on ka juust kenasti ära sulanud. Murrate tüki ning kastate sisse. Super.

Jõulukringel

Kogu kringli valmimisele aitas kõvasti kaasa ka Apelsinist ostetud ahjuplaat. Sellega on võimalik, lisaks kringlile, ka kõike muud maitsvat ahjus valmistada. Endale leiate sobiva ahjuplaadi siit.

Jõulukringel

Kui jõulukringel asetada lauale, siis see kohe püüab pilku. Ilusad kuldsed pallid, mis on omavahel kokku ühendatud, lausa kutsuvad sööma. Lõpptulemus nägi ikka väga isuäratav välja. Usume, et sellist teist kringlit juba naljalt kuskil mujal te ei näe. Ainult siis, kui ise järgi teete.

Jõulukringel

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here