Suupisteleivad pardimaksapasteedi, seente ja ahjutomatitega
Retsepti autor www.voileib.ee
Küllusliku maitsega suupisteleib, kus hõrgule pardimaksapasteedile pakuvad seltsi pannilt kiirelt läbi käinud šampinjonid ning ahjus küpsenud tomatid. Sellised suupisteleivad sobivad hästi ka pidulauale sättida.
Koostisained 4-le
- 4 viilu Meie Eesti teraleiba
- 100 g Nõo pardimaksapasteeti
- 1 sl Saaremaa võid päikesekuivatatud tomatiga
- Peotäis kirsstomateid
- 100 g šampinjone, tükeldatuna
- Old Saare juustu, kartulikoorimisnoaga tõmmatud õhukeste viiludena
- Tüümiani
- Soola ja pipart
- Oliiviõli
Valmistamisõpetus
Valmista ahjutomatid. Selleks poolita kirsstomatid, piserda oliiviõliga ja soola ja pipraga ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit. Jahuta. Tükelda šampinjonid. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel päikesekuivatatud tomatitega või ja prae šampinjone pannil mõne minuti jooksul. Maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga. Jahuta. Määri leibadele pardimaksapasteeti ja lõika leivaviil neljaks kolmnurkseks tükiks. Säti peale mõned šampinjonid ja ahjutomatid. Puista sinna peale mõned õhukesed juustuviilud ja mõned tüümianioksad. Viimistle paari pipraveski keeru musta pipraga ning serveeri kohe.