Valmistamisaeg: 30 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
- Härmavilja Kodune pärmitaigen
- 200-220 g toorjuustu
- 60-80 g valget suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 17 g kaneeli
Dipikaste
- Härmavilja Mustikas, vaarikas
- 100 g marmelaadisuhkrut
Valmistamisõpetus
- Tõsta Härmavilja Pärmitaigen sulama.
- Tõsta 200-220 g toorjuustu kaussi ja lisa 60-80 g valget suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, 17 g kaneeli ja sega hoolikalt.
- Tee rullimiseks pind jahuga kokku.
- Enne rullimist lõika taigen kolmeks ja rulli iga tükk õhukeseks.
- Võta üks õhukeseks rullitud taigen ja määri toorjuustukreemiga.
- Tõsta teine õhukeseks rullitud taigen määritud taigna peale ja määri ka see tõõrjuustukreemiga ja soovi korral lisa veel suhkrut.
- Pane peale kolmas korrus.
- Tõsta taigna keskele klaas ja lõika noaga taigen 16. tükiks.
- Keera iga tükk keerdu ja kinnita kaks keerdu omavahel otsast.
- Määri taigen lahtiklopitud munaga ja tõsta ahju 180 kraadi juures 20-25 minutiks.
- Dipikastme tegemiseks tõsta pott pliidile ja vala potti natukene vett ja Härmavilja Vaarikad, mustikad.
- Sega juurde 100 g marmelaadisuhkrut pidevalt segades.
- Keeda moosiks.
- Kaunista tähekringel tuhksuhkruga ja kasta kringlit marjasesse dipikastmesse.
Tähekujuline kringel – tähekringel
Kringel võib olla iga jõululaua tõeline täht. Eriti kui see näeb tähekujuline välja. Nii meil seiski ees ülesanne üks eriti maitsev täht valmis punuda, mis kõikide silmad peolaua ääres särama paneks. Tort ju võib olla, aga jõulukringel peab olema.
Kui kringel oleks lavastus, siis meie kringli peategelasteks olid tainas, toorjuust, suhkur ja loomulikult kaneel. Taina ostsime poest ning selleks oli Härmavilja Kodune pärmitaigen.
Ei mingit sõtkumist ega kergitamist, kõik töö oli meie eest juba ära tehtud. Ideaalne tainas, millega võib teha nii magusaid kui ka soolaseid saiu, pirukaid ja kooke. Nagu te juba teate, siis meil valmist sellest hoopis väga maitsev kringel.
Kui ennist peategelased juba üles lugesime, siis kõrvategelasteks selles kringlietenduses oli meil magus dipikaste Härmavilja vaarikatest ja mustikatest. Tõepoolest, miks peab alati kõik hea ja parem kohe kringli sisse panema ning dipikaste võib ka magusa teha. Palju mõnusam on ju kringlitükki kasta suus sulava marjase kastme sisse.
Kui kringel valmis sai, siis puistasime selle lumivalge tuhksuhkruga üle – nii tekib sellele see õige välimus ja mekk. Kui oma tulemust vaatasime, siis tõdesime, et samas võiks seda kringlit ka ju lumehelbekeseks kutsuda – nii ilus hele ning täht ja lumehelves pole kujult ka ju väga erinevad.
Kes soovib, võib kringlile ka küünlad panna. Pole küll sünnipäevaga tegu, kuid küünlavalgus ja jõulud on alati koos käinud. Miks mitte ka kringli kaunistamisel see dekoreerimisvõte ära kasutada. Ega muud polegi vaja öelda, kui et palume lauda!