Täidetud teokarbipasta

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • Härmavilja hakitud spinati portsjonid
  • 16 teokarpi (pasta)
  • 200 g ricotta kohupiima
  • 100 g tükeldatud mozzarellat
  • 2 keskmist küüslauguküünt
  • 30-50 g parmesani
  • peotäis basiilikut
  • 1 purk purustatud tomatit
  • sool
  • pipar
  • parmesan

Valmistamisõpetus

  1. Pane vesi keema ja lisa sool.
  2. Tõsta teokarbipasta keevasse vette ja keeda pool soovitatud ajast (kuna läheb pärast ka veel ahju).
  3. Sega kausis ricotta, hakitud küüslauk, sool, pipar ja sulatatud hakitud spinat.
  4. Vali pann või ahjuvorm (millega tõsta ahju) ja tõsta teokarbipastad pannile/ahjuvormi nii, et pann/ahjuvorm oleks ühtlaselt täidetud.
  5. Täida lusikaga kõik teokarbid ricotta-spinati seguga.
  6. Vala täidetud teokarbipastale peale purustatud tomatid ja riivi peale parmesani.
  7. Tõsta pann/ahjuvorm ahju ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Täidetud teokarbipasta

Täidetud teokarbipasta

Oh seda Itaalia toidulauda. Minul ei saa sellest vist eales isu täis. Mõtlesin selle suure suvise grillitamise vahele teha ka midagi teistsugust – kerget ja lõunamaist. Pastaroad on oma olemuselt lihtsad, aga erilisust võib neile süstida mitmel vahval viisil. Võtsin paki Härmavilja uut Hakitud Spinati Portsjonit, suurt tüüpi teokarbid (conchiglioni-id) ja vorpisin kokku ühe isuäratava täidetud teokarbipasta.

Täidetud teokarbipasta

Spinatiga meenub mulle alati selline väljamaine multikategelane nagu Popeye, tohutult tugev madrus, kes oli oma jõu ja suured musklid saanud spinatit süües – selles pidavat olema palju rauda. Tegelikult ei ole, aga sellise info pärinemise kohta on üks vahva lugu. Nimelt, ühe 19. sajandi teadlase raamatu trükkimisel sattus sisse trükiviga, mis nihutas spinatis olevas rauakoguses koma ühe koha võrra paremale – tulemuseks arvamine, et spinatis on 10 korda rohkem rauda kui tegelikult. Päriselt on raua sisaldus selles sama suur kui arbuusis, mitte kui lihas nagu varem arvati.

Sellest kõigest hoolimata on need Härmavilja spinatiportsud tervislikud – täis kaltsiumit ja B-vitamiine, mis hoiavad meie kondid tugevad ja immunsüsteemi tervena. Suurepärane koostis, millest teha mõnusalt täidetud teokarbi pasta.

Täidetud teokarbipasta

Nagu jõudsin juba öelda, on tegu väga lihtsa roaga. Panin teokarbid keevasse vette oma aega ootama – pool aega soovitatud keemisajast, ning võtsin ette täidise segamise. Kaussi läks ricotta kohupiima ja segasin sinna sisse Härmavilja hakitud spinati portsjoneid. Maitsestamisel ei pea üle pingutama – sool ja pipar on peamised mida vajad, sest kohupiim ja spinat juba ise on väga mõnus kooslus.

Kui teokarbid valmis, laotasin need vormi – võid kasutada panni või ahjuvormi, ning täitsin need ükshaaval ära. Lisasin vaid parmesani ja purustatud tomatid ning minu täidetud teokarbi pasta oli ahjuminekuks valmis. Pärast valmimist riivisin veel parmesani peale ja eine võis alata.

Täidetud teokarbipasta

Spinatiga täidetud teokarbipasta on mõnus roog, mida võib pakkuda nii suupistetena kui ka näiteks lõunasöögiks koos kerge salatiga. Ideaalne viis suurest lihasöömisest väike paus teha. Proovi ka ise, mängi täidisega – too selle Härmavilja spinati kõrvale veel erinevaid juuste sisse või proovi teisi maitseaineid. Lase loovusel lennata!

Täidetud teokarbipasta

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here