Tikka masala

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja lillkapsast
  • 3 spl tikka masala/garam masala maitseainet
  • 200 ml tomatipastat
  • 100 ml vahu- või kohvikoort
  • 250 g jasmiiniriisi
  • sool
  • pipar
  • 1 tl hakitud tšilli pipart
  • peotäis värsket koriandrit

Valmistamisõpetus

  1. Keeda riis pakil oleva juhise järgi.
  2. Vala suurema poti põhja õli.
  3. Lisa Härmavilja lillkapsas.
  4. Lisa tikka masala maitseainet, sega.
  5. Vala peale tomatipasta.
  6. Lisa sool.
  7. Vala juurde koor.
  8. Kaunista india pähklite, hakitud koriandri ja tšilliga.
  9. Vaata valmistamisest ka videot Retseptisahtli Instagramist!

Tikka masala

Tikka masala lillkapsaga

Valmistasime Retseptisahtlis taaskord ühe maitsva roa Härmavilja külmutatud juurviljadest. Reeglina valmistatakse tikka masala kanaga, meie otsustasime Retseptisahtlis sel korral taimse versiooni kasuks ning asendasime kana Härmavilja lillkapsaga. Oleme siiski varasemalt valmistanud ka kanaga tikka masala. Lillakapsa kasutamine muudab juba niigi seedimise mõttes kerge masala veelgi kergemaks ning lihtsamini seeditavaks. Ideaalne roog suveks – täidab kõhtu ja ei lisa liigseid kilosid!

Tikka masala

Olen ise arvanud, et tikka masala on iidne India roog, aga tuleb välja, et see pärineb siiski pigem hilisemast ajastust. Nimelt hakkas see roog üle maailma levima hoopiski Suurbritanniast, kus seda hakkasid 1960-nendatel valmistama sealsed Lõuna-Aasiast tulnud kogukonnad. Muideks, taolisest kogukonnast on pärit ka Freddy Mercury.

Tikka masala

Härmavilja lillkapsa valmistamine muutis niigi lihtsasti valmistatava roa valmistamise veelgi lihtsamaks. Esiteks on Härmavilja lillkapsas lõigatud juba parajateks tükkideks ehk hakkimise vaev jääb ära. Teiseks on Härmavilja lillkapsas aastaringselt hea kvaliteediga. Poes müüdav värske lillkapsas on suvel küll suurepärane kuid talvel pigem kehva kvaliteediga.

Tikka masala

Meie masala tuli küllaltki vürtsikas, aga samas üsna magus. Kuna lillkapsas on olemuselt mahlasem kui kana, siis tuleb ka lillkapsaga valmistatud roog veidi kreemisem ja mahlasem. Magusa kõrvalmaitse tõttu hoiab masala ära ka ahvatluse peale põhirooga magustoitu süüa. Lillkapsa tikka masala algavaks suveks ideaalne retsept, mis oma repertuaari lisada – see on lihtne, kiire, maitsev ning kerge. Vaata kindlasti Retseptisahtli Instagramist ka valmistamise videot.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here