Teraleib mahejuustu ja sügisese õuna-viinamarjasalatiga
Retsepti autor www.voileib.ee
Võileib, mis võib omaette kergeks eineks olla, sest juustusele leivale on end krooniks sättinud krõmpsuv ja värskusest pungil õuna-viinamarja-sellerisalat. Maheda maitsega juust ja värske salat annavad tulemuseks maitsemeeli paitava koosluse. Lihtsalt külluslik teraleib!
Koostisained 2-le
- 2 viilu Meie Eesti teraleiba
- 20 g soolahelvestega võid
- 4 viilu Saaremaa ÖKO mahejuustu
- 1 väiksem õun, tükeldatuna
- 1 vars sellerit, tükeldatuna
- Peotäis viinamarju, poolitatuna
- 2-3 sl Maadlex majoneesi
- Värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamisõpetus
Aluta salati valmistamisest. Sega omavahel salatiained, reguleeri salat majoneesikogusega parajaks ja maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga. Määri teraleivale võid ja aseta sinna peale kaks viilu ökojuustu. Tõsta juustuviiludele korralik ports salatit. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning kaunista värske maitserohelisega.