vastlakuklid

Maiasmokkade lemmikaeg on käes – sõbrakuu ja vastlakuklid. Ja ilmselgelt neid, kes vastlakukleid ei söö, tuleb tikutulega taga otsida. Tegime teie eest suure töö ära ja maitsesime turule tulnud uusimaid vastlakukleid. Peab tõdema, et töö oli nauditav, sest üks oli parem kui teine!

vastlakuklid

Need, kellele meeldivad traditsioonilised vastlakuklid, jumaldavad kindlasti Pagaripoiste käsitööna valminud vastlakukleid. Pagaripoiste traditsioonilised vahukoorega vastlakuklid on kui ampsuke lapsepõlve, sest need on täpselt sellised, nagu me mäletasime vastlakukleid olevat.

vastlakuklid

Moosisõbrad saavad rõõmust hõisata, sest moosiga vastlakukleid on poeriiulitel tõesti igale maitsele. Näiteks Pagaripoiste vastlakuklid kirsimoosiga. Moos ise on väga hea ja pisut hapukas ning sellega koonerdatud ei ole. Küll võib sellest rohkest moosist veidi segadust tekkida, kuid need kes veidi moosiseid näppe ei karda, neile kuklid kindlasti meeldivad. Pisut hapukas moos tasakaalustab suurt magusat vahukooremütsi. Ja need kuklid! Ilusad ümarad, pehmed ning kohevad. Ilusad nii silmale kui suule!

vastlakuklid

Teised suurepärased vastlakuklid on Europagar valmistanud käsitööna. Mõnus pehme kukkel ja kreemjas vahukoor on mõnus toekas suutäis, mis ei ole liialt magus. Europagari kuklid teeb veel eriti mahedaks naturaalne vahukoor, millele tasakaalustamiseks juurde lisatud pisut vahukreemi. Lisaks sellele on kõikidel kuklitel ka õrn kardemonimaitse.

vastlakuklid

Moosiga kukleid on ka Europagari valikus, vastlakuklid vahukoore ja vaarikamoosiga. Nii kui peale vaadata, hakkavad neelud käima. Kardemoni ja vaarikamoosi kooslus kõlas esialgu mõnede jaoks ehmatavalt, kuid nad pidid kohe oma sõnu sööma. Vaarikamoos on selle vastlakukli staar, sest moosiks kasutatakse Eesti väiketootja moosi. Küll aga pidime täheldama, et oleksime eelistanud neid ilma šokolaadinireta.

vastlakuklid

Need kellele tavapärane kukkel ei meeldi, või tahaks lihtsalt vaheldust, siis Selveri Köögi vastlakuklid kardemoni ja vahukoorega on parim valik. Mandlid annavad suutäiele lisaks mõnusa krõmpsu ja koos vahukoorega tasakaalustavad kardemoni.

vastlakuklid

Kõige üllatavam toode meie maiuselaual oli Selveri Köögi laktoosivabad vastlakuklid jõhvikamoosiga. See on suurepärane uudis kõigile, kes laktoosiga just sina peal ei ole. Vastlakuklid said paari meie kolleegi lemmikuks just sellel põhjusel. Ja mis selle asja juures kõige parem – sa ei saa aru, et need on laktoosivabad! Jõhvikamoos võib enamiku eelistuste järgi olla pisut mõru ja isegi hapukas, kuid peale puistatud pistaatsiapähklid krõbisevad mõnusalt hamba all ja annavad magusust juurde. Kui laktoosivabadus südant põksuma ei pane, siis tõstab suunurki ehk see, et hinna ja kvaliteedi suhe on vastlakuklitel küll rõõmustav.

vastlakuklid

Kes tahaks mingit vaheldust traditsioonilistele moosidele, saab proovida uut aedmarjamoosi ja šokolaaditükkidega vastlakukleid Eesti Leivatööstuselt. Arvamused meie meeskonnas jagunesid kaheks, need kes soovisid moosi veel ja veel, ning need, kes tahaksid kõrvale ampsu pisut hapukamat.

vastlakuklid

Suurim üllataja meie laual olid Eesti Leivatööstuse vastlakuklid soolakaramelliga. Esimese hooga ei suutnud keegi muud teha kui naeratada ja mõmiseda, et vastlakukkel on väga-väga hea. Kui esimesega hooga tuleb pähe, et karamell on ju küllalki magus, siis tegelikult polnud see üldse nii. Vahukoor on pigem neutraalne ja tagasihoidlik ning see tasakaalustas soolakaramelli.

vastlakuklid

Ka Eesti Pagar on turule toonud vahukoore ja jõhvikamoosiga vastlakuklid. Väga maheda maitsega vahukoor ja jõhvikamoos on mõnusa kontrastiga. Magus sai, vahukoor ning hapukas jõhvikamoos on tasakaalus ega võitle esikoha pärast.

vastlakuklid

Viimasena lõime hambad sisse Eesti Pagari martsipani vastlakuklitele. Need, kellele martsipan meeldib, on see vastlakukkel kindlasti eriti minev kaup. Samuti on see suurepärane valik, kui soovid erilist vaheldust tavalisele vahukoorega vastlakuklile.

vastlakuklid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here