Tšilli-apelsini kanašašlõkk kauboikartulitega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 95 g Tšilli-apelsini kanašašlõkki
  • 100 g lillkapsast
  • 130 g kartulit
  • 4 g oliiivõli
  • 12 g hapukoort
  • 30 g redist
  • 15 g salatilehti

Valmistamisõpetus

  1. Pese 130 g kartuleid ja lõika sektoriteks ning lisa 4 g oliivõli ja soola.
  2. Lõika 100 g lillkapsast väiksemateks õisikuteks ning lisa natukene kanašašlõki marinaadi.
  3. Tõsta Tšilli-apelsini kanašašlõkk, kartuli sektorid ja lillkapsas 180 kraadi juures ahju 25 minutiks.
  4. Salati tegemiseks haki 30 g redist, lisa 15 g salatilehti ja 12 g hapukoort ning maitsesta soola ja pipraga.
  5. Soovi korral võib lisada tl mett.

 Tšilli-apelsini kanašašlõkk kauboikartulitega

Tšilli-apelsini kanašašlõkk kauboikartulitega

Mida valgemaks õhtud lähevad ning mida lähemale suvi jõuab, seda enam tekib tahtmine grillida. Ka poodides on müügil juba väga suur valik erinevaid grilltooteid. Kuna aga väljas pole veel just eriti soe, siis tegelikult saab kõiki grilltooteid ju valmistada ka ahjus. Nii tegime ka meie Teelega.

Valisime Teelega seekord midagi eksootilist – Nõo Lihavürsti Tšilli-apelsini kanašašlõkk. Valisime kanaliha, sest seda on kergem seedida ning sisaldab palju valku (teeme kõvasti trenni!). Tšilli-apelsini kanašašlõkk on nii heas marinaadis, et seda saab kasutada veel ka teiste komponentide valmistamisel.

Kuna mul tuli väga lillkapsa isu, kuid Teelel hoopis kartuli, siis otsustasime, et paneme mõlemad šašlõki kõrvale pannile ja ahju. Et mitte olla igavad, siis kartulitest tegime sellised lootsikud, mida kutsutakse kauboikartuliteks. Kartulid maitsestasime oliivõli ja soolaga, kuid lillkapsale lisasime maitset selle sama tšilli-apelsini marinaadiga. Kusjuures see sobis ideaalselt sinna! Grillil saab küpsetada kartulit ja lillkapsast fooliumi sees.

Mis grilltoit see on, kui selle kõrval pole värsket salatit eksole?! Tegelikult meie lisasime ka veidi hapukoort, et tuleks natuke mahlasem kogu see värk. Salatitega on ju tegelikult sama asi, mis smuutidega – sinna võib lisada kõike head ja tervislikku, mida vaid soovid. Otustasin, et sel korral võiks salat olla pigem lihtne. Tegin salati redisest, salatilehtedest ja hapukoorest. Mina maitsestasin vaid soola ja pipraga, aga tean, et öeldakse, et võiks lisada ka veidi suhkrut, et tuua maitseid esile. Suhkru asemel võib aga hoopis mett kasutada.

Loodame, et saabuval nädalavahetusel on ilus ilm ja seda rooga saab valmistada juba õues grilli peal ja nautida päikese käes! 🙂

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here