piparkoogitainaid

Pole kahtlustki, et just ahjusoojad piparkoogid toovad majja jõululõhna! Kui piparkoogid maitsevad reeglina ikka nagu piparkoogid, siis tegelikult on neil võimalik ka erinevusi leida. Retseptisahtlile meeldib kõike ikka ise teha ja katsetada, seetõttu testime ära kolm isemoodi piparkoogitainast.

piparkoogitainaid

Esimesed piparkoogid valmisid silmatorkavalt punases pakendis klassikalisest Eesti Pagari piparkoogitainast, mis muideks on nende kõige müüdavam piparkoogitaigen!

piparkoogitainaid

Tasub kohe välja tuua, et tainast on väga kerge käsitleda – seega sobib see suurepäraselt lastega ühiseks kokkamiseks. Piparkoogid valmivad kiirelt ja jäävad vormilt parajalt paksud, samas seesmiselt on tekstuur õhuline ning mõnusalt krõmpsuv. Maitset võiks kõige paremini kirjeldada kui mahedapoolset “klassikalist piparkooki” – täpselt nii, nagu üks kodune piparkook maitsema peab! Kõik maitsed on omal kohal ja magususega pole sugugi liialdatud. Kui kaunid küpspruunid piparkoogid on ahjust väljunud, sobib neile kaunistuseks magus värviline glasuur. Nii võib kindel olla, et ühtki piparkooki enam lauale kauaks alles ei jää!

piparkoogitainaid

Teiseks võtsime ette väga omanäolise piparkoogitaina kaera- ja peedijahuga Lõuna Pagaritelt. See juba kõlab väga huvitavalt ja pakub vaheldust ka valmistamisel. Võrreldes klassikalise tainaga on see muredam ja teeb kaerasisalduse tõttu käsitlemise väljakutsuvamaks, mistõttu võib lastel minna taina voolimisel veidi rohkem lapsevanema abi tarvis. Soovituslik on rullida tainast jahedana!

piparkoogitainaid

Kaera- ja peedijahust piparkoogitainas on nisuvaba ja sisaldab lisandina võid, mis muudab piparkoogid konsistentsilt pehmeks murenevaks. Tainas on üpris tugeva ja hõrgu maitsega. Peeti pole üldse domineerivalt tunda, kui keegi seda peaks pelgama. Peet teeb piparkoogid peale küpsetamist toredalt punakaspruuniks ning tõttöelda ei vajagi nad enam väga lisakaunistust. “Mõnus! Kutsub kohe ammustama!” tõdes retseptisahtli stilist Maiken.

Kolmandaks on laual kodune piparkoogitainas Van Kook, mida täiendamas rohkelt ehtsat võid. Või teeb taina lihtsasti käsitletavaks ja tuleb esile ka maitses. Siiski tuleks tainast rullida pigem jahedana, sest võisisalduse tõttu on seda soojenedes ikkagi keerulisem teha. Mida vähem tainast näppida, seda muredam see jääb ja on ka tulemus parem!

Van Kook on magusam ja tekstuurilt tihkem kui eelnevad tainad, aga ka siinpuhul ei ole magusust liialt, vaid maitse pigem mahe. “Lausa sulavad suus!” kostub testijate suust.

Välimuselt on piparkoogid ilusad kuldpruunikad, mida võib samuti kaunistada meelepärase glasuuriga või süüa niisama, kuidas keegi eelistab!

piparkoogitainaid

Van Kook kodused piparkoogid väärivad oma nime igati, sest tulemus on täpselt sama kodukootud meki ja konsistentsiga, nagu seda on isetehtud piparkookidel.

Meie soovitame kindlasti piparkooke proovida klaasikese piimaga! Oh, kui hää!
Head isetegemist!

piparkoogitainaid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here