Viineriampsud Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Meile meeldib siin Retseptisahtlis mõelda, et oleme alati valmis kõiksugu uudseid ideid ja retsepte rakendama, vahet pole, kas niisama toidust innovatiivselt mõeldes või uusi asju proovides. Seega oleme ka viimasel ajal lastele mõeldud retsepte tasapisi rohkem välja mõtlema hakanud. Olgem ausad, üks parematest oskustest, mida oma lastele juba varakult õpetada, on just nimelt huvi söögitegemise vastu – laps õpib mitmeid maitseid tundma, toidust loominguliselt mõtlema ja vilub sammhaaval oskust, mis kulub tulevikus kindlasti marjaks ära.

Seekord lähenesime retsepti loomisele natuke käsitöölisema ja lõbusama nurga alt – et ikka kujutlusvõime ja lustlikkus toidutegemises esikohal oleksid – ja tegime Ampsiku viineritest (mis on muide laktoosi- ja gluteenivabad) sellised huvitavad karakterid, mida oleks lastega üheskoos tore nii teha kui ka nosida.

Viiner Retseptisahtel

Viineritegelaste valmistamiseks võtsime pooleks lõigatud viinerid, millest lükkasime risti läbi ‘juuksed’ (e. keetmata spagetid), ja pärast keetmise panime ‘silmadeks’ pipraterad ja ‘suu’ moodustas väike viiluke paprikat. Muidugi, nagu ikka kipun ütlema, laske oma loomingul lennata! Kui tekib miski lõbus ja lahe idee, millega neid tegelasi veel värvikamaks ja maitsvamaks muuta, andke meilegi teada!

Koostisained

  • Ampsiku viinerid
  • Spagetid (u. 200g)
  • Musta pipra terad
  • Paprika
  • Serveerimiseks ketšupit/juurvilju

Valmistamisõpetus

  1. Aseta potitäis vett pliidile ning kuumuta keemiseni.
  2. Lõika viinerid pooleks ning lükka nendest mõned spagetid risti läbi, et luua ‘juuksed’.
  3. Keeda, kuni spagetid pehmenevad.
  4. Lõika noaga – ettevaatlikult – viineritele ‘silmaaugud’ ning aseta nendesse pipraterad.
  5. Viimase lõikena tee viinerile ‘suu’ ja pane sellesse viiluke paprikat.
  6. Serveerimiseks sobivad nii laste lemmik ketšup kui ka juurviljad.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here