Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
- Kuke kuumad koivad
- Riisi
- Laimi
- Näpuotsaga soola
- Seesamiseemneid
- Peediidusid
- Tšillit
- Rohelist sibulat
Valmistamisõpetus
- Eemalda koibadelt kile ja tõsta koos küpsetusalusega ahju 180 kraadi juures 25 minutiks.
- Keeda riis vähese soolaga.
- Haki tšilli ja roheline sibul, viiluta laim ning serveerimisel tõsta riisi peale.
- Raputa koibadele seesamiseemneid ja serveeri koos peediidudega.
Vürtsikad broilerikoivad seesamiseemnete ja peediidudega
Millal on toit vürtsikas ja millal ei ole? Selles on küsimus. Eestis on aina rohkem hakatud vürtsikast toidust lugu pidama. Ammu pole musta pipra või viie pipra seguga maitsestatud toit see kõige vürtsikam. Julgelt on hakatud kasutama erinevaid tšillipipraid ning nendest valmistatud kastmeid. Näiteks Kikase tootevalikusse on ilmunud Kuke kuumad koivad. Need on broilerikoivad ning marinaadi valmistamisel on kasutatud just nimelt erinevaid vürtse. Küpsetamise neid ahjus ning räägime teile ka lähemalt, kuidas see meil õnnestus ning kuidas broilerikoivad maitsesid.
Kui midagi vürtsikat valmistada, siis peaks arvestama sööjate maitsemeeltega. Mõned taluvad teravamaid maitseid paremini ja teised halvemini. Kikas on leidnud kuldse kesktee ning nende broilerikoivad peaksid sobima küll kõigile. Parajalt vürtsikad, kuid sobivad ka inimestele, kes terava toidu maailmaga veel tutvust teevad. Kuna meile meeldib rohkem vürtsikam toit, siis otsustasime kõrvale valmistada riisi, mille maitsestamisel kasutasime tšillikaunasid. Samuti lisasime riisile ka laimi, sest hapu ja vürtsikas sobivad omavahel kokku nagu pannkoogid ja maasikamoos.
Küpsetamine oli lihtne, see toimus selle sama karbiga, milles koivad ostsime. Kui broilerikoivad valmis said, siis serveerisime need aasiapärastes kaussides. Lisaks raputasime veel peale seesamiseemneid ja peediidusid. Peediidud hea nipp, kuidas toidule hõlpsalt värvi lisada. Kes soovib võib ka tšillikaunasid peale hakkida.
Meile maitsesid koivad suurepäraselt. Hästi tore oli, et broilerikoivad ei oldud marinaadiga liigselt üle ujutatud. Nii jäid koivad pärast küpsetamiselt täpselt õige tekstuuriga ning mitte liigselt pehmed. Vürtsi oli tunda ikka korralikult ning kogu roog täitis terve keha mõnusa soojusega.