Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- 75 g suitsuse maitsega sinki (Pancetat)
- Kikase kanaliha jogurtises marinaadis
- Sibul
- Paar küüslauguküünt
- 150 ml vahukoort
- 4-5 tk päikesekuivatatud tomatit
- Basiilikut
- Spinatit
- Parmesani
Valmistamisõpetus
- Keeda pastat kuni see on al dente.
- Prae pannil suitsuse maitsega sink ning lisa hakitud sibul ja küüslauk.
- Lisa kana ning maitsesta soola ja pipraga.
- Tükelda päiksekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks ja lisa koos spinatiga pannile, kus on kana.
- Lisa peale vahukoor ja lase väiksel kuumusel paar minutit maitsetel kokku keeda.
- Riivi peale parmesani ja lisa basiilikut kaunistuseks.
Kanapasta päikesekuivatatud tomatitega
Suvi on jooksvaks aastaks oma otsa leidnud, sellega koos on läinud ka palju mõnusat mis seda niivõrd nauditavaks teevad – lõõgastavalt soojad ilmad ja aiapeod, rannamõnude nautimine ning kõik need erinevad maitsed mida muul ajal kätte ei saa. Kuid õnneks ei suuda ükski sügis meilt röövida grilltoitude elamusi. Seekordse roa puhul kasutasin ära mõnusas jogurtises marinaadis Kikase kana-grilli ning koos mafaldega oli mul lõpetades valmis eriti hõrgutav kanapasta päikesekuivatatud tomatitega.
Tegu on ühtaegu põneva ja kerge toiduga, mida võid lihtsa vaevaga pakkuda nii lõunasöögiks kui ka ette võtta õhtul koju jõudes. Toidab hästi ning on täis hõrgutavalt lõunamaiseid maitseid. Tänu suurele valgusisaldusele ja vähesele rasvale on see ka väärt roog neile, kellel on soovi toitumist täpsemalt jälgida.
Minu kanapasta päikesekuivatatud tomatitega nägi algust sedasi, et panin kana koos küüslauguga kuumale pannile ning röstisin kuni kana võttis omale mõnusalt kuldpruuni välimuse. Sellele lisasin koort mille ma lasin kergelt keema ning seejärel keerasin kuuma maha, et kana jääks pannile koore sisse hauduma. See oli ühtlasi ka kõige õigem hetk toitu soola ja pipraga maitsestada. Pärast kümmet minutit läks sekka ka spinat ja päikesekuivatatud tomatid, mis haudusid kuni spinat sai pehmeks. Kõrvale tegin mina mafalde pastat kuid miks mitte kasutada linguinet. Sobivad need mõlemad selle jogurtise kanaga väga hästi kokku.
Kanapasta päikesekuivatatud tomatitega – mitte ainult tervislik vaid ka täitsa lihtne roog, millest kumavad läbi suviselt mõnusad maitsed. Kikase jogurtises marinaadis kanaliha on väga mõnusalt maitsestatud ning sobib ideaalselt selleks, et koos teiste lõunamaiste toiduainetega üheks hõrgutiseks kokku seada. Jogurtine kanapasta on suurepärane viis kuidas suviseid maitseid sügisesse edasi kanda, proovi ka sina!
Vaata ka, kuidas valmib klassikaline kanapasta!