Natukene veel, na-tu-kene veel ja suvest ei pea enam unistama. Mõelge vaid – ilus päikeseratas kõrgel taevas, mõnus mereäärne tuuleiil paitamas õrnalt seda suvesoojast kuumaks köetud nahka ning esimene amps ühest tõepoolest kvaliteetsest jäätisest võetud – paradiis on see, armsad lugejad, paradiis. Suveks valmistudes proovisime ära uued jäätised Balbiinolt ning nüüd jagame oma mõtteid ka teiega.
Maitsed pulkadeks lahti
Just pulgajätsist alustamegi. Kirjade järgi on tegu supertoidusegu sisaldava jäätisega, mille söömine ei tohiks tekitada süümekaid. Nimelt on selles Be More Superfoodsiga koostöös tehtud maiuses palju C-vitamiini, kiudaineid ning seesamune pulber, mis sisaldab palju tervist taastavaid mineraale. Lisaks veel laktoosivaba ka, mis on suur asi, sest seda tõugu jäätised on meie lettidel kahetsusväärselt alaesindatud.
Esmalt hakkas jäätis silma tänu selle pakendile, kuid ega selle sisu välimusele alla ei jää. Teele hõikas jäätist pakist välja võttes kõva häälega: „See on nii ilus!!“. Mustasõstrasorbett on vanilli-koorejäätisega segatud ilusaks mustriks, toote nimeks on Balbiino Be Beautiful mustasõstrasorbett vanillijäätisega.
C-vitamiini kõrge sisaldus vastas tõele – jäätises ei ole musta sõstraga koonerdatud ja on pisut hapukas ning seda heitis Timo ka tootele ette. Mulle samas meeldivad sellised pigem hapukad jätsid ning see, et tegu on laktoosivaba tootega, tegi mulle samuti rõõmu. Kui see jutt suurest tervislikkusest ka arvesse võtta, siis tõotab minu suvi tulla mõnusalt sõstrane.
Topsid täis põnevust
Balbiino Classic jäätiste hulka on lisandunud kaks luksuslikku ja elegantset jäätist millede puhul on ainuke oht, et saavad liiga kiirelt otsa. Esimeseks, mida proovisime, on Soolakaramelli-küpsisejäätis.
Teisena proovisime pähklikreemi-vahvlijäätist.
Nende puhul tõi Maiken kohe välja, et maitsetugevus on mõnusalt tasakaalus. Selliseid huvitavaid maitsekombosid pakuvad teisedki tootjad, kuid seni on enamus ajanud asja üle võlli, kuid siin mitte.
Timo kiitis väga jäätistes peidus olevaid krõmpsusid – küpsise- ja pähklitükid. Paljudes jäätistes peidus olev moos või kreemid võtavad jäätise enda maitse liialt kontrolli alla – need krõmpstükid seda ei tee ning jäätised on tasakaalustatult maitsvad.
Topsijäätised sobivad hästi söömiseks kasvõi otse topsist, aga parem oleks mõnele jäätiselusikale tööd anda ning endale ilusad pallid voolida. Natuke šokolaadipuru ning soovi korral ka pisut moosi kõrvale ja suurepärane magustoit on olemas.
Harva tulevad turule jäätised, mille maitsed nii hästi mõjuvad – eriti üllatas see laktoosivaba pulgajäätis. Kõik jätsisõbrad, teil ma soovitan julgelt uued Balbiino Classic maitsed üle proovida, siis tead, millega end kuumal suvel jahutada!
Vaata ka meie naistepäeva postitust ja videot!