Ginger Duke

Ingver on kulda väärt maitse- ja ravimtaim. Juba tuhandeid aastaid tagasi pruugiti ingverit Aasias, kust keskajal see ka Euroopasse jõudis. Ingverit peeti eurooplaste seas tõeliseks luksuskaubaks ning märkamatult sai see nende seas populaarseks vürtsiks. Eriti näiteks Inglismaal, kus ingveriõlu on väga hinnatud. Samuti on ingveril palju ravivaid omadusi – ta tugevdab immuunsüsteemi ning aitab iivelduse, seedehäirete ja artroosi vastu. Mind on aga alati ingveri maitselised omadused alati paelunud ja seetõttu olin väga meelitatud, kui minuni jõudis täiesti uus ingverijook nimega Ginger Duke.

Ingverit kasutatakse nii alkohoolsete kui ka alkoholivabade jookide koostisosana. Ingveriõlu on tõenäoliselt enim tuntud alkohoolne ingveriga jook, alkoholivabadest juuakse ehk kõige sagedamini ingveriteed. Nendele lisaks on üldiselt poelettidel müügil ka ingverijoogid, mille välimused meenutavad kaugelt vaadates veinipudeleid ning Ginger Duke ongi üks neist.

Ginger Duke

Ginger Duke jõudis Retseptisahtlisse proovimiseks ning pean tunnistama, et meie seltskonnast ei olnud kedagi, kellele poleks uhiuus ingverijook muljet avaldanud. Esmalt proovisime ingverijooki tema kõige originaalsemas vormis ehk kallasime selle pitsiklaasidesse. Välja valades nägi Ginger Duke enda kuldkollases toonis tõeliselt lummav välja.

Ginger Duke’i aroomis meenusid mulle kohe mesi ja magusamad puuviljad. Juues oli vürtsist ingverit kurgus külluslikult tunda ning pean tõdema, et Ginger Duke on tõesti väga rikkalikku maitsega. Kui rääkida lähemalt Ginger Duke’i maitsenüanssidest, siis muidugi on esikohal ingver. Samas eristab Ginger Duke’i teistest ingverijookidest tema pikk järelmaitse, kus domineerivad magusad tsitrusviljad ja tavapärasest erksam teravus.

Ginger Duke

Kuna tegu on siiski väga vürtsika joogiga, on seda puhtalt pitsist juua pika aja peale pisut keeruline. Seetõttu otsustasime proovida seda ka kokteilina. Üsna lihtne kokteiliretsept on Ginger Duke koos mulliveega. Lisades ingverijoogile paraja koguse mullivett, jäävad alles kõik Ginger Duke’i esialgsed maitseomadused, kuid seda kõike pehmemas võtmes. Kokteili võib veel segada näiteks laimimahla ja kaneeli ning mullivee asemel võib kasutada ka apelsinimahla. Lõpuks kulus meil terve seltskonna peale ära päris mitu pudelit.

Ginger Duke

Ginger Duke leiab kasutust ka väga paljudes toitudes ning üks aasiapärane nuudliroa retsept on ka hiljutisest saadaval Retseptisahtlis. Ennekõike aga soovitan värsket ingverijooki proovida pitsis või kokteilis ning seejärel katsetada seda vürtsikamates toitudes. Tõeliselt peen ja terav nauding!

Ginger Duke

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here