Peale pikemat pausi toimus taaskord ülipopulaarne kokakool. Viienda juubeli võttis kokakool vastu aga sootuks uues asukohas. Varasemalt M.V.Wooli köögis toimunud üritus peeti sel korral Retseptisahtli enda vastselt valminud stuudioköögis La We. Tore oli näha, et peale pikemat pausi olid La We kööki kohale tulnud nii uued kokandushuvilised kui ka kokakooli veteranid, neist staažikaim, Merle, on osalenud kõikidel kokakooli üritustel aegade algusest saadik.
Juubeliürituse erikülaliseks oli endine Eesti esileedi Evelin Ilves, kelle näpunäidete abil valmisid kõik seekordse kokakooli hõrgutised. Praegu peab Evelin kodurestorani ROOG, kus pakub hingega tehtud toitu. Loomulikult oli kohal ka Retseptisahtli enda peakokk Margit Randla.
Retseptisahtli uus koduköök La We valmis 2020. aasta sügisel ning asub Pirital samas majas Eesti moodsaima reklaamiagentuuriga La Ecwador. La We avaras stuudioköögis on olemas kõik vajalik maailmaklassi roogade valmistamiseks ning fotostuudio kaunite toitude üles võtmiseks. Just Retseptisahtli tarbeks La We köök ehitatud saigi! Lisaks köögile on La We-s ka kohvikuosa, kus saab suurema seltskonnaga oma valmistatud toite nautida või koolitusi ja konverentse läbi viia. La We stuudioköök on ideaalne koht selliste seltskondlike ürituste korraldamiseks nagu seda on kokakool.
Taaskohtumist tähistasime enne kokkama asumist Liviko poolt saadetud vahuveinidega. Valikus oli alkoholivaba vegan vahuvein Luna de Murviedro ja Hispaania šampanja Cava Clos Amador Brut Delicat Reserva. Vahuveini kõrvale sõime M.V.Wooli uut külmsuitsulõhet Mati Kala koos maitsestamata toorjuustu ja soolakreekeriga. M.V.Wooli uuel tootel on ka samuti sentimentaalne väärtus: toode on oma nime saanud hiljuti lahkunud Mati Vetevoolu järgi. Päris kindlasti valmistab M.V.Wool parimat külmsuitsulõhet, mida Eesti poodidest leida võib. Kui klaasid olid kokku löödud ja tervitusjoogid mekitud, asusime kõik koos kokkama.
Eelroaks valmistasime koos Eveliniga rammusa Ukraina vanaemade kalapiruka. Maailmas toimuvat arvestades oli tegu kindlasti sentimentaalselt olulise toiduga ning seda nautides mõtlesime ukrainlastele ja olime mõtetes neile toeks. Evelin lisas omalt poolt pirukale ka ühe komponendi, mida Ukraina vanaemad ilmselt ei kasuta.
Pearoaks valmistasime üheskoos Liivimaa Lihaveise röstbeefi Argentiina chimichurri kastmega ja selle kõrvale ahjus röstitud kartulid. Ka selle roa kohta pakkus kokakool osalejatele Evelini salanippe, kuidas beefi praadides paremat maitset saada.
Peale pearoa söömist puhkasime, jutustasime ja valmistasime enne magustoidu söömist kiire ja maitsva vahepala, milleks oli Prantsuse kartulisalat heeringaga.
Soolane heeringas oli ideaalne käik enne suus sulavat marjadega šokolaadikooki, sest kuidas saaks kokakool lõppeda ilma magustoiduta?
Lisaks mekkisime iga toidukorra kõrvale Liviko poolt pakutud veine, mis muutsid maitseelamused veelgi täiuslikumaks. Kõik kokakooli retseptid on peagi leitavad Retseptisahtli blogist, seega saate kodus peagi ise kõik retseptid järgi proovida, samuti leiate Retseptisahtli blogist arvustused veinidest.
Kõik osalejad said lisaks ägedale kogemusele ka Retseptisahtli põlled ja kinkekotid, mille sisu eest hoolitsesid Liviko, VICI, M.V.Wool ja Liivimaa Lihaveis.