Kokakool toimus taas! Tegemist on järjekorras juba 4. Kokakooliga ning igakord läheb üritus aina eksklusiivsemaks ja maitsvamaks. Kuna tegemist oli jõulueelse Kokakooliga, siis oli ka menüü vastav. Imelised jõuluroad, kõik omanäolised ja huvitavad. Muidugi ei saa mainimata jätta, et kuuse alune oli kaunistatud kingitustega, mis sisaldasid head ja paremat. Melu, sõbrad ja hea toit, kas on üldse midagi enamat vaja?
Kokakool algas hoogsalt. Põlled ette, pokaalid kätte ning kokkama! Esimeseks planeeris Margit Hispaania päritoluga Cava Clos Amador Brut Delicat Reserva, mis sobis imeliselt suupistete kõrvale. Suupistevaagen täideti Valio juustuküpsiste ja Santa Maria piparkoogi keeksiga. Autojuhtidele valati pokaalidesse Luna De Murviedro Sparkling Rose Alcohol Free, mis on kerge ja värske poolmagus alkoholivaba roosa vahuvein.
Kokakoolis möödub aeg kiiresti. Tervituspokaalid tühjad ning suupisted otsas, see tähendab vaid üht! Aeg on valmistada eelroog. Margit valis eelroaks forelli carpaccio redise ja kapparitega ning keelekastmeks Prantsusmaalt pärit Le Grand Noir Chardonnay – Viognier, mis on keskmise täidlusega, kuiv, väga aromaatne valge vein. Kusjuures eelroa retseptis tuleb kasutada väga värsket forelli ning siinkohal oli ainuõige variant Saare kala.
Pearoog üllatas kõiki, sest seekord valmis La We mõnusas loomekohvikus seakõht viskise praekapsaga ning kõrvale Tšiili päritolu Cono Sur Bicicleta Reserva Riesling, mis on puuviljase iseloomuga värske valge vein. Pearoa valmistamisel kasutasime Salvesti praekapsast.
Kõht soolasest täis, aga magusa jaoks on alati ruumi. Magustoiduks valmistasime kihilise jõulukoogi ning meie suureks üllatuseks valmis ka Katrin Karisma üllatus, mis oli tema suguvõsa sügavate juurtega magustoit. Viimase käigu kõrvale käis Le Grand Noir Moscato, mis on magus, aromaatne ja üleküpsenud puuviljade tekstuuriga. Kihiline jõulukook toimis ainult tänu Santa Maria piparkoogimaitseainele.
Kõhud täis ja meeled seitsmendas taevas. Nüüd oli aeg jagada kingitusi, iga osaleja sai endale kuuse alt kinkekoti, mis oli täidetud erinevate toodetega. Kokakoolist juba tühjade kätega ei lahku. Suur-suur aitäh kõikidele sponsoritele, tänu kellele see üritus oli võimalik: Santa Maria, Valio, Saare kala, Salvest, Tere ning Liviko.