Keedukreemi lehttaignakoonused Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Keedukreemi, maasikamoosi ja vahukoorega lehttaignakoonused & Keedukreemi ja šokolaadiga lehttaignataskud, serveeritud maasikakastmega

Retsepti autor Kristina Tammes

Koostisained

  • 500 g (1 pakk) külmutatud pärmlehttaigent
  • 500 g värskeid või külmutatud maasikaid või maasikatoormoosi
  • 300 g vahukoort + maitse järgi suhkrut (vahustamiseks)
  • 100 g küpsetusšokolaadi (sobib ka piimašokolaad)
  • 1 muna (lahti klopitult – pintseldamiseks)
  • Hakitud pähkleid

Keedukreem

  • 1,5 tassitäit (375 ml) piima
  • 0,5 tassitäit suhkrut
  • 0,25 tassitäit nisujahu
  • Näpuotsatäis soola
  • 4 munakollast
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
  2. Jaga taigen kaheks.
  3. Valmista poolest taignakogusest koonused.
  4. Kasuta vahvlite rullimise koonust, mille abil teed fooliumist koonused.
  5. Rulli lehttaigen õhukeseks ning lõika umbes 1 cm laiuseks pikkadeks ribadeks..
  6. Ribad tuleb nüüd mähkida koonuse peale nii, et need jääksid natuke üksteise peale, et taigna kerkides ei tekiks vahesid, kust sisu hiljem välja voolaks.
  7. Kõige lihtsam on mähkimise ajal vahvli rullimise koonust fooliumikoonuse sees hoida.
  8. Kui kõik koonused on valmis, rebi küpsetuspaberist tükid ja kortsuta kokku ning aseta koonuse sisse, et vältida selle sisse vajumist.
  9. Aseta koonused ahjuplaadile ja pintselda üle lahti klopitud munaga ning pane umbes 15 min ahju kuni on pealt ilusad kuldsed.
  10. Eemalda foolium ja pane veel korraks ahju, et ka siseküljed ilusti lõpuni küpseksid.
  11. Rulli lahti ka teine pool tainast.
  12. Suru klaasi äärega välja ringikujulised tükid ja pane ahjuplaadile, pintselda munaga ja pane umbes 15 min ahju. NB: Valmis taskukesed peavad olema kerkinud kohevaks ja olema kuldpruunid.

Keedukreemi valmistamisõpetus

  1. Kuumuta piim potis, kuid ära keeda.
  2. Sega kausis kokku kuivained (sool, jahu, suhkur, vanillisuhkur) ning lisa munad.
  3. Mikserda ühtlaseks massiks. Tükke ei tohi jääda!
  4. Seejärel hakka vähehaaval kuuma piima lisama, ise samal ajal kogu aeg mikserdades.
  5. NB: Kui lisada palju piima korraga tekivad tükid!
  6. Kui kõik piim on lisatud ja mass on ühtlaseks mikserdatud, pane segu tagasi potti ja keera pliit madala kuumuse peale ja vispelda vahetpidamata, kuni segu pakseneb.
  7. NB: Kui ära vasid, siis tõsta vahepeal pott tulelt ära, et segu põhja ei kõrbeks.
  8. Kreemi jahutamiseks kata segu toidukilega nii, et kile puutub otseselt kokku kreemiga, sest nii ei teki jahtudes “nahka” peale.
  9. Nii kaua kuni keedukreem jahtub vahusta suhkruga vahukoor ja kui kasutad terveid maasikaid, siis blenderda nad moosiks.
  10. Pane keedukreem ja vahukoor kreemipritsi kottidesse.
  11. Vahukoore jaoks kasuta lillekujulist otsikut, siis jääb kreem koonuse peal ilus.
  12. Kõigepealt tee valmis koonused.
  13. Selleks täida umbes kolmveerand koonust keedukreemiga ja lisa natuke moosi ning kata vahukoorega.
  14. Soovi korral võid vahukoore peale raputada hakituid pähkleid.
  15. Väiksed lehttaignataskud: lükka tordiprits (kasuta peenikest otsikut) külje pealt sisse ja täida tasku.
  16. Sulata šokolaad ja kasta taskud sinna sisse nii, et need jääksid pealtpoolt šokolaadised.
  17. Puista peale pähklitükikesi.

Märkmed

Serveeri koos maasikakastmega, mis jäi koonuse täitmisest üle!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here