Aedoad

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • Härmavilja Aedoad
  • Kana
  • Maapähklivõi
  • Purustatud pähklid
  • Küüslauk
  • Oliivõli
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Vala pannile õli ja prae kana.
  2. Maitsesta kana soola ja pipraga.
  3. Kui kana on küps, siis tõsta kana taldrikule ja vala pannile Härmavilja Aedoad.
  4. Maitsesta aedoad soolaga ning lisa maapähklivõi ja sega.
  5. Lisa hakitud küüslauk ja purustatud pähklid.
  6. Serveeri kana koos aedubadega ja puista peale veel purustatud pähkleid.

Aedoad

Aedoad maapähklivõi ja kanaga

Paljudele võib tulla üllatuseks, et maapähklivõid soolases toidus kasutame, sest maapähklivõi on pigem magus toode. Ega olime ka ise algul natukene ootusärevuses, millise maitsega meie roog tuleb, aga pärast selle proovimist veendusime, et Margitil oli õigus ning maapähklivõid võib vabalt ka soolastes toitudes kasutada.

AedoadVahel lihtsalt tunned, et tahaks uusi maitseelamusi ja nii sündiski uus retsept – aedoad koos maapähklivõi ja kanaga. Retseptis kasutasime Härmavilja külmutatud Aedubasid, mida on jällegi väga mugav kasutada. Külmutatud aedoad on lihtsasti valmistatavad ja tervislikud. Ka Jamie Oliver on öelnud, et sügavkülmutatud köögiviljad on toitainerikkamad, kuna külmutades talletuvad kõik mahlad ja vitamiinid. Oluline on ka sulatatud toite kohe küpsetata, mitte uuesti külmutada!

Niisiis, võtsime kätte ja proovisime midagi täiesti teistugust. Prae kiirelt aedoad ja kana ning saad huvitava maitseelamuse osaks. Aedoad maitsevad eriliselt, kuna lisatud maapähklivõi koos küüslaugu ja pähklitega annab kogu roale sellise rammusa, kuid samas väga huvitava maitse. Kana teeb sellest roast mõnusa kehakinnituse, mis sobib kodus söömiseks või tööle kaasa tegemiseks väga hästi. Paljud sinu kolleegid võivad sinu järgmise päeva lõunasöögi retsepti peale üllatuda (nagu alguses ka meie), kui sellise huvitava toidu tööle kaasa võtad. Head isu!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here