Hanemaksapasteediga võileib terava ahjupaprikasalatiga
Retsepti autor www.voileib.ee
Kreemjas ja külluslik hanemaksapasteet on maitsev niisamagi, kuid eriti mõnus jääb ta mahlase ahjupaprikasalatiga, mis adžikalt parajalt teravust saanud. Paprika muutub ahjus röstides hästi mahlaseks ja magusaks, seetõttu sobib selline salat hästi ka hanemaksaleiba maitseküllasemaks muutma. Hanemaksapasteediga leib ei ole mingi tavaline võileib!
Koostisained 2-le
- 2 viilu Meie Eesti teraleiba
- 20 g Saaremaa võid
- 50 g Nõo hanemaksapasteeti
- 1 väiksem kollane paprika
- 1 väiksem punane paprika
- Oliiviõli
- 1 küüslauguküüs, hakituna
- Hakitud peterselli
- 1-2 tl Maadlex adžikat
- Soola ja pipart
Valmistamisõpetus
Lõika paprikad pooleks ja puhasta seemnetest. Aseta 200 kraadisesse ahju, lõikepind allapoole, piserda oliiviõliga ja rösti ahjus, kuni paprika nahk on muutunud pruuniks. Tõsta ahjust, aseta kaane alla jahtuma ja eralda siis paprikatelt nahk. Haki paprikad peeneks, sega juurde hakitud küüslauguküüs, petersell ja adžika. Maitsesta soola ja pipraga. Määri leivaviilule võid, sinna peale määri hanemaksapasteeti ja pasteedile tõsta korralik kogus ahjupaprikasalatit. Viimistle värskelt jahvatatud pipraga.