Pardimaksapasteediga suupistesaiad karamelliste õunte ja pohladega - Retseptisahtel

Pardimaksapasteediga suupistesaiad karamelliste õunte ja pohladega

Retsepti autor www.voileib.ee

Suupisted kuluvad ikka ära. Näiteks siis, kui ootad külalisi ja soovid midagi maitsvat tervitusjoogi juurde pakkuda. Selliseks puhuks on hea valmistada pardimaksapasteediga suupistesaiad, kus pardimaksale on sära lisamas pannil võis karamellistatud õunaviilud ja reipalt hapukate pohladega.

Koostisained 2-le

  • 2 viilu Kodukakk sepikut
  • 40 g Nõo pardimaksa pasteeti
  • 40 g Saaremaa võid
  • 1 suurem või paar väiksemat õuna, õhukeste sektoritena
  • Väike peotäis pohli
  • 1 sl muskovaado suhkrut
  • Näpuotsaga kardemoni
  • Väike sorts Vana Tallinna likööri
  • Sidrunimahla
  • Värsket tüümiani

Valmistamisõpetus

  1. Alusta karamelliste õunte valmistamisest. Selleks sulata pannil pool võikogusest, sega sinna juurde suhkur, lisa veidi sidrunimahla ja sorts Vana Tallinna likööri. Aseta sinna sisse õunasektorid ja kuumuta vaiksel kuumusel mõlemalt poolt minut-paar. Maitsesta tibakese kardemoniga ning lisa siis pannile ka pohlad. Sega kõik läbi ja tõsta kõrvale.
  2. Lõika väikese ümmarguse vormiga või väikese klaasiga sepikust ümmargused tükid. Ühest sepikuviilust peaks saama kaks ümarat saia. Prae ümarad suupistesaiad pannil või sees mõlemalt poolt, kuni need on krõbedad ja kuldsed. Jahuta veidi ning määri siis saiadele pardimaksapasteeti. Sinna peale aseta karamellised õunad ja mõned pohlad. Kaunista värske tüümianiga.

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here