14. oktoobril toimus meil kolmas kokakool, kus üllatasime kokkamishuvilisi uute ja põnevate retseptidega. Kaks retsepti on nüüd blogis juba üleval ning kohe on oodata ka videot. Kuna ühe hea toidu kõrvale käib üks hea vein, siis degusteerisime ka seekord kahte veini. Margit valis hoolega, et mõlema maitsva roa kõrval oleks sobilik vein. Veinidel on ka Nautimuse märgistus ning veinid sobivad lisaks toidu kõrvale ka kingituseks või lõõgastuseks.
Seekord sai valitud üks punane ja valge Hardy’s vein, mis on pärit ühest suurimast Austraalia veinipiirkonnast ja mida toob maale Liviko. Thomas Hardys & Sons on üks Austraalia suuremaid ja parimaid tootjaid.
Hardy’s Stamp Of Australia Chardonnay – Semillon on kuiv, aromaatne valge vein. Vein on valmistatud Chardonnay Semillon heledatest viinamarjadest, mis on ka levinuim sort Austraalias. Aroomis tulevad esile tsitrusviljade õied, pirn, virsik ja vürtsid. Maitse on puuviljane ja tunda on rohkelt tsitrusvilju, melonit, pehmeid vürtse ja veidi tamme vaniljet. Vein tuleks serveerida jahutatult 10…12 kraadi vahel ning sobib ideaalselt meie valmistatud tursa tatari kõrvale, mille retsepti leiad siit.
Hardy’s Stamp of Australia Shiraz-Cabernet Sauvignon on aromaatne kuiv, kuid magusam kui valge vein. Vein on tehtud Shiraz Cabernet Sauvignon viinamarjadest, mis on ühtlasi ka üks levinuimad tumedaid sorte Austraalias. Aaroomis on tunda rohkelt vürtse, pipart, punast kirssi, mustsõstart, vaarikat ja ka ploomi. Maitselt on vein hästi lopsakas ja väga heas tasakaalus. Maitsemeeled püüavad värskeid puuvilju, magusat vaniljet ja tammevaadi rösti. See on suurepärane hea hinnaga Austraalia punavein! Eriti hästi sobib see meie Paso Bucco meetodil valmistatud lambaliha kõrvale, retsepti leiad siit. Veini võid säilitada kuni 4 aastat, serveeri 16…18 kraadi vahel.
Vaata ka meie teisi veinisoovitusi siit!
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.