juustukook

Valmistamisaeg: 5 h

Küpsetamise aeg: 50 min

Kokku kuluv aeg: 5 h 50 min

 

Koostisained

  • 80g võid 
  • 140g Digestive küpsiseid
  • 900g toorjuustu
  • 200g suhkrut
  • 2 spl jahu
  • 3 L muna
  • 1 munakollane
  • 1 sidruni koor
  • 1 spl sidrunimahla

Kastme koostisained

  • 2 spl võid
  • 100g suhkrut
  • 200ml vahukoort
  • Kochi mandleid
  • Kochi mandlilaaste
  • 3-4 spl Kochi Vergi rummi

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 180℃ ilma pöördõhuta.
  2. Sulata või ja sega purustatud küpsistega.
  3. Pane ühtlase kihina lahtikäiva 22-23 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
  4. Sega toasoe toorjuust suhkru, vaniljesuhkru, sidrunikoore ja sidrunimahlaga.
  5. Lisa ükshaaval munad ja siis sõelu sisse jahu.
  6. Langeta temperatuur 130-140℃ ja küpseta ahju keskel 45-50 minutit. Kui kook hakkab pruunistuma, keera temperatuuri veel vähemaks.
  7. Keera ahi kinni ja jahuta kook ahjus, ahjuuks võiks olla paari sentimeetri jagu avatud (pane nt pajakinnas ukse vahele).
  8. Kata jahtunud kook (vormis) toidukilega ja tõsta minimaalselt 4 tunniks või üleöö külmkappi.
  9. Kastme tegemiseks rösti mandlid.
  10. Lisa suhkur ja seejärel või ja vahukoor, sega kogu aeg, et ei tekiks tükke.
  11. Lisa Kochi rumm ja sega korralikult läbi ning keera kuumus ära. Jahtudes kaste pakseneb.
  12. Võta juustukook vormist välja ja vala jahtunud kaste koogile ja serveeri.

juustukook

Juustukook rummiste mandlitega

Retseptisahtli köök kostitab nii soolase kui ka magusa toidu armastajaid. Seekord valmis meie köögis juustukook rummiste mandlitega. Rummile iseloomulik maitse ja aroom täiendavad imeliselt juustukoogi ja mandlite võrratuid maitseomadusi. Lisaks sellele annab rumm magustoidule sügavust ja pakub rikkaliku maitseelamust. Juustukook on armastatud üle kogu maailma ja sobib suurepäraselt nii hommikukohvi kõrvale kui ka õhtusöögi lõppu.

juustukook

Juustukoogi ajalugu ulatub tagasi antiikaega, täpsemalt Vana-Kreekasse, kus kooki tunti nime all “plakous”. Siiski erines see pisut tänapäeval tuntud juustukoogist. Sellele ajastule oli kohane küpsetada juustukook kitsepiimast, nisujahust ja meest, mis tegid koogi tekstuuri tihkeks ja maitse hapukaks. Alles keskajal arenesid koogiretseptid edasi. Kuivatatud puuviljad, vürtsid ja suhkur on kõigest mõned näited, kuidas kooki täiustati. 16. Sajandil kogus magustoit kuulsust Prantsusmaal, kus seda tunti nime all “kustard au fromage”. Juustukoogi tegi eriliseks “fromage blanc” juust. Samuti levisid Prantsusmaal esimesed retseptiraamatud, mis sisaldasid juustukoogi retsepte. 18. Sajandil levis juustukook ka Põhja-Ameerikasse ja seda täiustati veelgi. Juustukoogi populaarsus on püsinud läbi aegade ja tänapäeval on see üks armastatumaid magustoite paljudes kultuurides.

juustukook

Juustukook rummiste mandlitega valmis Kochi Vergi rummist ja mandlitest ning mandlilaastudest. Kõik on saadaval Aldar Cash & Carry’st. Vergi rumm on valmistatud kvaliteetsest Kariibi mere rummi piiritusest ning toote pakend on inspireeritud Kariibi mere kultuurist. Pakendit kaunistavad piraadid ja võluvad merineitsid ning iga pakendi tagaküljel on mõistatus, mis avardab rohkem tätoveerimise maailma. Aldar Cash & Carry’st leiab tooteid igale sündmusele ja olukorrale.

juustukook

Juustukoogi retseptid võivad varieeruda sõltuvalt kultuurist ja piirkonnast, aga üks on kindel: selle rikkalik maitse ja kreemjas konsistents sulavad suus ning pakuvad meeliülendavat naudingut. Juustukook on tõeline klassika, mis on võitnud südamed oma ainulaadse maitse ja võluva välimusega. Meie südamed võitis see retsept juba esimesest ampsust.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here