Kanakoivad

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 1 pakk Nõo Lihavürsti Drumsticks’e (kanakoivad)
  • 4-5 maapirni
  • Punast paprikat
  • Rohelist paprikat
  • Võid
  • Tilli
  • Soola
  • Pipart

Valmistamisõpetus

  1. Pese maapirnid ja mässi need fooliumisse.
  2. Tõsta kanakoivad koos fooliumis maapirnidega grillile.
  3. Grilli mõlemaid umbes 20-25 minutit.
  4. Lisa maapirnile võid, soola, pipart ja tilli.
  5. Lõika kõrvale rohelist ja punast paprikat.

Kanakoivad

Kanakoivad grillitud maapirnidega

Oleme sellel suvel täiesti grillimise lainel. Ilmad on praegu täpselt parajad, et grill ikka ja jälle välja võtta ja söed kuumaks kütta. Otsustasime grillida kanakoibasid, kuid mitte tavalisi, vaid maitsvaid Nõo Lihavürsti Drumsticks’e, mis oma aasiapärase maitsega suudavad meeldivalt üllatada kõiki lihasõpru.

Kanakoivad

Drumsticks’id on valmistatud hiinapärases vürtsikas ja kergelt magusas marinaadis. Tänu sellele meil lihaga üleliigset mässamist ei olnudki. Võtsime kanakoivad pakendist välja ning asetasime otse grillile. Kõrvale tegime seekord fooliumis maapirne mitte kartuleid, sest need sobivad hästi kanakoibadega söömiseks ning grillil on neid väga lihtne valmistada. Maapirnid tuleb enne küpsetamist kindlasti ära pesta, fooliumisse keerata ja alles siis grillile panna. Kui kanakoivad grillil valmis said, siis tõstsime taldrikule. Kana kõrvale panime maapirni ning tegime juurde ka salati. Salati jaoks hakkisime punase ja rohelise paprika, kuid igaüks võib ka ise oma maitse järgi salati valmistada. Näiteks väga hästi sobib liha juurde ka klassikaline tomati-kurgisalat hapukoorega. Kanakoivad õnnestusid suurepäraselt. Maitses oli tunda parajalt magusust ning meeldivalt vürtsikat alatooni.

Kanakoivad

Liha jäi seest mõnusalt mahlane ja väljast parajalt krõbe. Selline roog sobib väga hästi söömiseks just praegu, kui toimumas on maailmameistrivõistlused jalgpallis. Valmistasime kana kõrvale paprikasalati, kuid tegelikult võib koibasid ka niisama ilma lisanditena serveerida, sest neid on väga mugav otse käest süüa, kahvlit ja nuga ei peagi kasutama. Tore on ju põnevat jalgpallimängu vaadata, samal ajal maitsvad kanakoivad näppude vahel – perfektne finger food.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here