Sorbett

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 15 min

Koostisained

  • Härmavilja vaarikad, mustikad
  • Külmutatud banaani
  • Maitsestamata Skyri
  • Mett (kui soovid magusamat sorbetti)
  • Kookoshelbeid
  • Värsked vaarikad ja mustikad
  • Melissi

Valmistamisõpetus

  1. Vala blendrisse Härmavilja vaarikad, mustikad ja külmutatud banaan (annab parema konsistentsi kui lihtsalt banaan).
  2. Vala peale maitsestamata Skyr ja soovi korral lisa mett.
  3. Blenderda segu läbi (peaks tulema selline mõnusalt paks).
  4. Vala segu nõusse (võib pealt kaunistada marjadega) ja tõsta vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
  5. Tõsta sorbett sügavkülmast välja ja tõsta jäätiselusikaga sorbett kausidesse. (NB: kui jäätiselusikad kodus ei ole, siis saab ka kahe lusikaga ilusad pallid tehtud nagu ka meie videos tegime).
  6. Kaunista pealt värskete vaarikate ja mustikatega ning lisa kookoshelbeid ja melissi.

Sorbett

Vaarika-mustika sorbett

Kui jäätistest on isu täis saanud, siis teine väga maitsev ja sarnane magustoit on sorbett. Seda on kindlasti mõnevõrra lihtsam valmistada ning võrreldes tavalise jäätisega on see ka palju mahlasema ja marjasema maitsega. Otsustasime, et valmistame vaarika-mustika sorbeti, kuhu lisasime veel banaani ja Skyr’i.

Sorbett

Kõigepealt oli meil vaja marju. Härmavili on välja tulnud uue tootega, milleks on külmutatud mustikad ja vaarikad. Antud toodet veel kõikides poodides ei pruugi veel leiduda, kuid kindlasti varsti jõuab. Selle seguga on väga edukalt võimalik teha ka maitsvaid smuutisid, kuid me otsustasime, et meil valmib just sorbett. Külmutatud marjad olid kotis ilusa korrapärase kujuga ning mikserdades läksid kõik vaarikad ja mustikad kenasti segamini. Tähtis ongi sorbetti tehes arvestada sellega, et kõik marjad ja banaanid läheksid purustades kenasti peeneks ja  segamini, et tekiks tihe ning ühtlane mass. Meie kasutasime ka veel Skyr’i, mis on päritolult Islandi hapendatud piimatoode, midagi jogurti ja piima vahepealset. Skyr’i kasutades tuleb sorbett palju kreemjam ning kindlasti ka maitsvam. Marjad ning banaan lisavad magustoidule palju erinevaid ja kasulikke vitamiine, mida meil kõigil on vaja, et suvel ikka virk ja kraps olla.

Sorbett

Sellist magustoitu on väga hea pakkuda just järelroana kuumal suvepäeval, sest põhimõtteliselt on sorbett ju mahlajäätis ning see pakub just suviti väga mõnusat ja meeldivat jahutust. Näiteks kui olete grillinud palju liha ja grillvorstikesi ning juurde valmistanud ka rammusa salati, siis magustoit võikski olla midagi kergemat. Näiteks osasid sorbette pakutakse isegi toidukordade vahepeal, et organism taastuks ning maitsemeeled oleksid puhtad kuni järgmine roog lauda tuuakse.

Sorbett on magustoit, mis kindlasti meeldib paljudele just oma värske ning mahlase maitse poolest, lisaks on seda ka väga lihtne ja kerge valmistada.

Sorbett

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here