Kaneelisaiad

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • Pärmitaigent
  • Kaneeli
  • Suhkrut
  • Piima
  • Tuhksuhkrut
  • Laimi

Valmistamisõpetus

  1. Valmista pärmitaigen meie õpetuse järgi või tõsta valmis pärmitaigen sulama.
  2. Tee sulanud taignast parajad ümmargused pallid.
  3. Lõika pallidesse kaks sügavat sälku sisse.
  4. Tee taldrikule kaneeli ja suhkru segu ning kata sellega taigen.
  5. Tõsa pallid muffinivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-30 minutit.
  6. Valmista piimast ja tuhksuhkrust glasuur. Hapuka maitse saamiseks pigista laimimahla.
  7. Kata kaneelisaiad glasuuriga.

Kaneelisaiad

Kaneelisaiad laimiglasuuriga

Kes ei mäletaks vanaema juures ahvatlevalt auravaid kaneelisaiu, mis täitsid oma magusa lõhnaga terve köögi. Pärast küpsemist pandi need veel kaussi rätiku alla jahtuma. Teine magus sai, mis meile meeldib on muffin. Nõnda tuligi meil idee need kaks saia ühendada ja valmistasime kaneelisaiad muffinite kujul.

Kaneelisaiad

Kuidas siis teha kanelisaiu muffinite moodi? Kõigepealt läheb vaja head ning kvaliteetset muffinivormi. Meie saime enda vormi Apelsini poest. Valisime välja mufinivormi, mis on 12. pesaga ja mittenakkuva pinnaga. Meile öeldi, et vorm on PFOA-vaba ehk ei sisalda sünteetilisi kemikaale, lisaks on see valmistatud eriti tugevast ja vastupidavast terasest. Tainast lõikasime välja sobivad tükid ning mätsisime ümarateks pallideks kokku. Igale pallile lõikasime kääridega sisse kaks sälku. Kaneelisaiad küpsesid meil kenasti ning väga hästi tulid need ka vormi küljest lahti. Kuid saiad ei olnud veel valmis. Tegime lisaks peale ka glasuuri. Selle valmistamiseks kasutasime piima ja tuhksuhkrut, millele lisasime natuke ka laimimahla. Selline tsitruseline mahl annab saiadele juurde väga mõnusa ja värske hapuka maitse.

Kaneelisaiad

Igatahes kaneelisaiad õnnestusid meil imeliselt. Kõiki kohe ära ei jõudnudki süüagi. Ülejäänud panime kilekotti, et säiliks kauem nende pehme tekstuur. Järgmisel päeval külmkapist võttes maitsesid need samahästi, kui eelneval päeval. Sellisel viisil kaneelisaiade valmistamine on vahelduseks huvitavam ja kiirem ning meie arvates ei lähe sellise kujuga kaneelisaiad ka nii ruttu seistes kõvaks. Soovitame kindlasti järele proovida.

Kaneelisaiad

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here