Kapri stiilis voiku petersellipesto, vinnutatud seljakarbonaadi ja ahjutomatitega - Retseptisahtel

Kapri stiilis einevõileib petersellipesto, vinnutatud seljakarbonaadi ja ahjutomatitega

Retsepti autor www.voileib.ee

Kapri salatit ehk Caprese salatit teavad kõik. See on seesama Itaalia värvides salat tomatist, mozzarellast ja basiilikust.  Samast salatist inspireerituna võib aga valmistada toeka ja väga maitsva võileiva, kus rukkileivale sätitud vinnutatud seljakarbonaad, millele omakorda laotatud mozzarellakirsid ja ahjutomatid. Kõike seda kroonib aga petersellipesto. Lisaks suurepärasele maitsekooslusele pakub selline võileib ka kaunist värvide mängu.

Koostisained 2-le

Saiad

  • 2 viilu Eesti Leivatööstuse rukkileiba
  • 2 sl Maadlexi majoneesi-küüslaugukastet
  • 8 viilu Nõo vinnutatud seljakarbonaadi
  • 8 palli mozzarellakirsse
  • 100 g Bambona kirsstomateid, ahjus küpsetatuna
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli

Petersellipesto

  • Paar suuremat peotäit peterselli
  • 30 g Old Saare juustu, tükeldatuna
  • 2 sl päevalilleseemneid
  • 1 küüslauguküüs, tükeldatuna
  • Ca 1 dl oliiviõli
  • Veidi soola

Valmistamisõpetus

1.Alusta ahjutomatite valmistamisest. Selleks poolita kirsstomatid ja aseta need, lõikepind ülespoole, ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga ning puista peale veidi soola ja pipart. Küpseta 150 kraadi juures ca 2 tundi või 180 kraadi juures 30 minutit, kuni tomatid on veidi kuivanud. Jahuta.

2.Valmista tomatite küpsemise ajal petersellipesto. Selleks tõsta kõik pesto komponendid purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks. Maitsesta. Kui pesto tundub liiga kuiv, lisa veidi oliiviõli. Komplekteeri võileib. Selleks määri leivaviilule majoneesi-küüslaugukastet. Sinna peale laota vinnutatud seljakarbonaadi viilud. Neile säti poolitatud mozzarellakirsid ja ahjutomatid. Viimistle võileib petersellipesto ja värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Võid leivale niristada veel täiendavalt oliiviõli.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here