Täidetud kanafilee

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Kanafilee
  • Mozzarella
  • Päikesekuivatatud tomatid
  • Paprika
  • Spinat
  • Metsik riis
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Keeda riis.
  2. Lõika kanafileesse sisse sälk kuhu saab panna täidise.
  3. Haki paprika, mozzarella ja päikesekuivatatud tomatid parajateks tükkideks.
  4. Täida kanafilee sälk paprika, mozzarella ja päikesekuivatatud tomati tükkidega ning lisa ka spinatit.
  5. Maitsesta kanafilee soola ja pipraga.
  6. Küpsetamiseks võib kanafilee kinnitada tikuga, aga siis tuleks enne küpsetamist tikku vees leotada, et see ahjus põlema ei läheks.
  7. Küpseta kana umbes 20 minutit 180 kraadi juures.
  8. Serveeri kanafilee koos metsiku riisiga.

Täidetud kanafilee

Täidetud kanafilee

Aprillikuu on naljakuu, kuid mitte ainult. Aprillikuus on käimas ka Rimi Retsepti meistriklassi konkurss, kus lastel tuleb valmistada äge lõuna- või õhtusöök. Minge vaadake laste retsepte eestilapsed.ee/rimi/konkursitood. Nende tehtud retsepte vaadates tuleb tõdeda, et Eesti lapsed on päris andekad kokad. Meistriklassi konkursi raames tegime ka meie laste viimase ülesande kaasa ja valmistasime täidetud kanafilee metsiku riisiga.

Täidetud kanafilee valmistamine on lihtne, lisaks on kana ka väga kasulik liha, mida süüa. See sisaldab rohkesti proteiine, B-rühma vitamiine, mineraalaineid ning küllaltki vähe rasva. Näiteks, kui kanal nahk eemaldada, siis see sisaldab ainult 5% rasva.

Täidetud kanafilee

Täidetud kanafilee valmistamist alusta kana lõikamisest. Lõika fileetükid poolenisti läbi nii, et tekiks lõhe kuhu täide panna. Seejärel täida kanatükid mozzarella, paprika, päikesekuivatatud tomatite ja spinatiga. Täita võid lihtsalt näppudega või kasutada selleks lusikat või kahvlit. Kui kanafileed on täidetud, siis võid lükata need ahju küpsema. Maitsestamiseks kasuta soola ja pipart. Soola võiks isegi esialgu vähem lisada, sest mozzarella juust lisab kanale juba piisavalt soolasust.

Kui täidetud kanafilee ahjus küpseb, siis samal ajal võib riisi keema panna. Meie soovitame kasutada metsikut riisi, sest see on tavalisest riisist valgurikkam ja selles leiduvad valgud on ka täisväärtuslikumad, sisaldades rohkem lüsiini.

Organism kasutab lüsiini erinevatel otstarvetel, millest peamiseks on kollageeni moodustamine. Samuti on lüsiin vajalik hormoonide, ensüümide ja antikehade tootmiseks.

Täidetud kanafilee

Nagu nägite, siis retsept on väga lihtne ning selle valmistamisega peaks saama hakkama ka lapsed. Lihtsalt ahju ja pliidi kasutamisel peaks vanemate käest abi küsima. Peale selle, et meie valmistatud täidetud kanafilee oli maitsev ja täitis hästi kõhtu, oli see ka väga kasulik.

Eelmisel kuul tuli Rimi Retsepti meistriklassi konkurssil valmistada tervislik vahepala.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here