Kuidas valmistada suupisted, mille valmistamiseks kulutada minimaalselt aega ja lisaks näeksid peolaual ka ülimaitsekad välja? Lihtne trikk on suupisteid mitte üldse hakata ise valmistama. Toidupoodides on ju laialdaselt saadaval kõiksugu marineeritud köögivilju, juustusid, sinke jne.
Miks mitte siis ise kokku panna üks mitmekesine ja rikkalik antipasto valik. Säästad aega ja närve ning kõik komponendid näevad ka väga ilusad välja. Traditsiooniliselt serveeritakse antipasto esimese käiguna. Tegu on siis eesti keeles põhimõtteliselt vaagnaga, kus on erinevad külmad suupisted. Millest siis alustada?
Ennekõike on vaja lahedaid ja stiilseid serveerimisnõusid. Praegu on väga lai valik imeilusaid aluseid Koduekstra e-poes ja kauplustes. Sealt me valisime välja 13-osalise ja 7-osalise komplekti. Nendes komplektides on lisaks alustele ka erinevad keraamilised kausid, klaasid ja lusikad. Põhimõtteliselt oligi meil ainult vaja maitsvaid snäkke, mida nendesse panna.
Kaussidesse panime külmad suupisted nagu oliivid, ploomtomatid, kapparid, marineeritud salatid. Lisaks leidsime külmkapist päikesekuivatatud tomateid ja musta kalamarja. Kuid igaüks võib suupisted oma maitse järele valida. Näiteks väga hästi võib pakkuda ka salaamit, Parma sinki ja marineeritud artišokke.
Laud saigi uhkelt kaetud ja järgmine kord, kui külalised tulevad, saab serveerimisnõusid jälle kasutada.