Laimikook

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 6 h 20 min

Koostisained

  • 1 pakk küpsiseid
  • 1 pakk kondenspiima
  • 400 g 30% hapukoort
  • 50 g võid
  • 5-6 laimi

Valmistamisõpetus

  1. Purusta küpsised puruks ja mikserda läbi koos võiga.
  2. Lisa hapukoorele 3-4 laimi mahl ning sega.
  3. Sega kokku hapukoor ja kondenspiim.
  4. Kata koogivorm küpsisepuruga ja vala segu vormi.
  5. Küpseta kooke 200 kraadi juures 5 minutit.
  6. Lase koogil jahtuda ja tõsta külma vähemalt 6 tunniks.

Laimikook

Laimikook

On olemas megahitid, megaüritused ja megahead koogid. Laimikook just seda viimast ongi – megahea. Valmistasime kohe mitu hapukoore ja kondenspiimaga laimikooki ning jagame seda retsepti ka teiega.

Kujutame ette olukorda, kus teil tulevad korraga mitu sõbrannat külla ning soovid selle puhul maitsva koogi valmistada. Kuid suurt kooki tehes võib sellest palju alles jääda ning hiljem tuleb sul see üksi ära süüa. Palju parem oleks ju iga külalise kohta valmistada üks väike armas laimikook. Selleks läheb sul vaja väga väikseid koogivorme. Sellised minisuuruses koogivormid leiad sa Apelsini poest. Vormid on lainelise serva ja mittenakkuva pinnaga ning kergesti eemaldatava põhjaga. Lisaks sobivad need kõikide ahjutüüpidega.

Laimikook

Kui vorm olemas, siis purusta küpsised ja sega võiga. Tõsta valminud segu koogivormi ja suru näppudega nii tugevasti, et segu laotuks vormides ühtlaselt ja tihedalt laiali. Seejärel sega kokku hapukoor ja kondenspiim ning pigista sisse ka värskelt pressitud laimimahl. Laime võid enne pigistamist laual natuke aega peale vajutades rullida, nii tulevad mahlad paremini välja. Kui kõik on hoolikalt läbi segatud, siis vala saadud segu vormi ning pane ahju küpsema.

Laimikook

Küpseta kuni laimikook on valmis ning tõsta seejärel ahjust välja jahtuma. Meie laimikook tuli kenasti ühes tükis vormist välja, tänu eemaldatavale vormipõhjale. Õnneks oli meil kaks vormi veel, nii et saime korraga teha kolm kooki. Kui ühte vormi kasutada, siis tuleb tegevust korrata kuni soovitud arv väikeseid kooke on valmis. Kaunistamiseks kasutasime laimiviile. Teine võimalus on kraapida peale ka laimikoort. Lisaks kaunistasime laimikoogi pealt söödavate lilleõitega. Selliseid lilli on võimalik saada suurematest toidukauplustest. Söödavaid õisi saad veel kasutada näiteks toorsalatite, hautiste ja teiste magustoitude kaunistamiseks.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here