Nuudliroog

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • 105 g Nõo Lihavürsti Alatu laim kanasteike
  • 35 g täistera riisinuudleid
  • 3,96 g oliivõli
  • 70 g porgandit
  • 3,94 g mett
  • 77,67 g värsket kurki
  • 15 g idusid
  • 4,12 g tšillit
  • 8,2 g lehtsalatit
  • Riisiäädikat
  • Sojakastet

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Alatu laim kanasteike 15-20 minutit ahjus või grillil.
  2. Aseta potti riisinuudleid ning vala peale keev vesi, lase neil 4 minutit potis kaane all paisuda, seejärel kurna ja loputa külma veega.
  3. Sega omavahel kokku mesi, riisiäädikas, oliiviõli, mesi ja sojakaste.
  4. Sega kastmesegu riisinuudlitega.
  5. Pese, puhasta ja viiluta kurk, porgand, idud ja lehtsalat.
  6. Aseta kanasteigid, nuudliroog ja aedviljad taldrikule.
  7. Maitsesta tšilli ja koriandriga.

Nuudliroog

Vietnamipärane nuudliroog kanaga

Nuudliroog valmistatakse loogiliselt nuudlitest, mis omakorda valmistatakse, kas nisu- või riisijahust. Ida-Aasias on levinud peamiselt riisinuudlitega nuudliroog. Üks selliseid riike, kes riisinuudlitega toitusid valmistavad on Vietnam. Mõtlesime meiegi teha vietnamipärase nuudliroa kanaga.

Nuudliroog

Enne, kui hakkasime nuudlirooga valmistama, panime kanaliha grillile küpsema. Valisime välja Nõo Lihavürsti Alatu Laim kanasteigid. Sellised kanalihatükid sobivad ideaalselt, sest need on tehtud mahlasest kana kintsulihast ning valmistamisel on kasutatud tomati-laimi marinaadi. Kuna meil valmib aasiapärane nuudliroog, siis sellega sobib ideaalselt natuke hapukas tsitruseline kanaliha. Lisaks ilutses kanasteikide pakendil ka Fitlapi kleeps. Fitlap.ee on veebikeskkond, kus iga inimene saab enda jaoks kokku panna personaalse toitumis- ja trennikava, mis aitab samm-sammult liikuda oma eesmärkide suunas. Oma retseptides on Fitlap kasutanud mitmeid Nõo Lihavürsti linnulihatooteid, sest need sisaldavad rohkelt valku ning selle võrra ka vähem rasva.

Nuudliroog

Nuudliroa tegemiseks on kõigepealt vaja riisinuudleid. Nende valmistamine on väga lihtne. Meie kasutasime retseptis täistera riisinuudleid, mis on valmistatud pruunist riisist ning on looduslikult gluteenivabad.  Asetasime need potti ning valasime peale keedetud vee. Lasime riisinuudlitel potis kuskil 3 minutit paisuda. Seejärel loputasime nuudlit külma vee all ning aseta kaussi. Seal segasime nuudlid kokku riisiäädika ja oliiviõliga. Hakkisime värske kurgi, porgandi ning asetasime koos riisinuudlitega taldrikule. Lisasime veel idud ning kaunistuseks tšillipipra kaunad ja lehtsalati- ning koriandrilehed. Selline nuudliroog sobib väga hästi nendele inimestele, kes aiapeol soovivad kanaliha kõrvale süüa midagi uut ja huvitavat ning vähem kaloririkast.

Tõstsime taldrikule grillil küpsenud kanasteigid ning maitsev suvine grilliroog oligi valmis. Nuudliroog on kindlasti väga huvitav ning figuurisõbralik alternatiiv, mis sobis ideaalselt mahlaste kanasteikide kõrvale.

Vaata ka värske mangosalat kanašašlõkiga retseptipostitust!

Nuudliroog

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here