Lõhe

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

Kastme koostisained

  • 1 spl apelsinimahla
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl mett
  • 1-2 tl sidrunimahla
  • soola
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Tee noaga M.V.Wooli lõhefilee apelsini marinaadis pakendile augud.
  2. Küpseta ahjus 15 minutit 200 kraadi juures.
  3. Valmista salat apelsini, avokaado ja salatilehtedega.
  4. Salatile valmista ka kaste.

Lõhe

Lõhe apelsinimarinaadis tsitrusesalatiga

Eelmisel aastal tähistasime naistepäeva korraliku naistepeoga – katsime piduliku laua ja muljetasime suuremas seltskonnas. See aasta tuleb pisut teistmoodi. Tähistame omakeskis naisperega, kuid olenemata sellest plaanin katta laua glamuurselt ja pakkuda midagi argipäevast erilisemat. Jagan ka teile nippe, kuidas tagasihoidlikum ja kodune naistepäev  meeldejäävaks muuta. Eriti võib neid tarkuseteri vaja minna meesterahvastel, kes tähtsa päeva eel naise üllatamisega jänni võivad jääda.

Lõhe

Lõhe kasuks otsustasin selle tervislikkuse pärast. Kalas on väga palju kasulikku – vitamiine, mineraalaineid ja vajalikke Oomega-3-rasvhappeid. Naised peavad tervislikku toitumist oluliseks ja selles osas olen ma kindlasti nendega ühes paadis. Lõhe on muidugi kindla peale minek ja seda on võimalik serveerida paljude erinevate lisanditega. Hiljuti Eesti Vabariigi 103. Sünnipäeva puhul sai valmistatud M.V.Wool’i graavilõhe rulle, mis olid imehead! Seekord proovime lõhe prae kujul – apelsinimarinaadis lõhe, mille valmistamine on käkitegu. Lõhe on pakitud juba eelnevalt fooliumist küpsetuskarpi, ehk siis tegelikult ei peagi midagi muud tegema, kui vaid eemaldama ümbrise, torkama mõned õhuaugud ja asetama kala karbiga ahju.

Lõhe

Millega lõhe serveerida? Naistepäeva puhul võiks olla lisandiks midagi kergemat. Kevad on ju tärkamas ning iga päevaga tuleb meie eludesse aina rohkem valgust – meel muutub helgemaks ja sama kehtib ka meie isude puhul. Seetõttu jätan seekord teravilja kõrvale ja otsustan salati kasuks. Salati puhul on võimalik loominguliselt läheneda ning koostisosade õige kombinatsiooni puhul toob ta välja lõhe eripära ning komplimenteerib seda.

Lõhe

Proovisin hiljuti valmistada kevadist tsitrusesalatit, just selle mõttega, et seda naistepäeva puhul lõhe kõrvale serveerida. Lõhe marinaadiks kasutatakse tihti midagi tsitruselist ning sedapuhku on igati sobilik serveerida lõhe tsitrusesalatiga. Ka selle valmistamine ei nõua meisterlikke kokkamisoskuseid. Vaja vaid ühte avokaadot, 3-4 apelsini (nii punast kui kollast), ja 2-3 peotäit värskeid salatilehti. Salati teeb mahlaseks spetsiaalne salatikaste, mis koosneb 1 spl apelsinimahlast ja 2 spl oliiviõlist. Lisa veel 1 tl mett ja 1-2 tl ja sidrunimahla. Siinkohal joonduvad selgelt välja tsitruselised maitsed, mis aina rohkem peaprae ehk lõhe maitseid elavdavad. Sega salat kastmega kokku, kaunista see mustikate ja vaarikatega ning voila! –  glamuurse väljanägemisega isuäratav naistepäeva õhtusöök ongi valmis!

Õhtusöök naistepäeval võikski olla juba kingitus kallimale omaette, tuleb näha pisut vaeva ja pöörata tähelepanu eri nüanssidele. Just seda on võimalik antud õhtusöögi puhul praktiseerida. Klassikalise lõhe ja kõrval pisut eksootiline tsitrusesalat loovad kireva koosluse. Selline ju peakski üks romantiline naistepäeva õhtusöök olema! Ehk proovid isegi tänavu järele?

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here