Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Ehk kuidas ühest supist teha 3 erinevat rooga.
Skeptikud ütleksid, et supp on supp, mis sa supist ikka teed? Aga no palju asju teeb, tegelikult on supp üks küllaltki salapärane asi, mille täit potentsiaali paljud ära kasutada ei oskagi. Tegelikult oleme sel teemal nippe jaganud ka varasemalt, näiteks seenesupist teinud imemaitsva kastme ja forellisuppi täiendanud isetehtud klimpidega (siia lingime Mamma varasemad selleteemalised postitused).
Seekord võtsime asja aga julgemalt ja suuremalt ette. Nimelt on Mammal välja tulnud täiesti uus kõrvitsapüreesupp. Ja nad esitasid meile väikese väljakutse või noh viskasid küsimuse õhku, et kas me ikka saaksime sellise huvitava asjaga hakkama. Muidugi saame!
Aga enne tahaks natukene kiita ka seda kõrvitsapüreesuppi. Tõesti peab ütlema, et juba aasta aega on Mamma meid üllatanud oma uute toodetega. On näha, et nad on kõvasti tööd teinud ja panustanud kõikidesse toodetesse palju armastust, sest need muutuvad aina paremaks ja paremaks. Meile endale püreesupid väga meeldivad ja enne oli meie vaieldamatu lemmik kana-köögivilja püreesupp aga nüüd on kõrvitsapüreesupp trooni omale saanud. Püreesuppe mõistab Mamma ikka teha :).
See kõrvitsapüreesupp pakub maitsenaudingut juba oma välimuse ja lõhna poolest. Väike ingveri nüanss annab mõnusalt särtsu juurde. Võttes ühe lusikatäie suppi, võtad juba teise ja kolmanda ja nagu imeväel kaobki see kiirelt ära. Kui ajaliselt ei jõua ise püreesuppi valmistada, kuid samas ei taha ka poest osta ebatervislikku näksi, siis saab kasutada Mamma kõrvitsapüreesuppi – soojendad lihtsalt mikrokas üles ja ongi valmis.
Julgustame teid proovima suppi ka veidi teistmoodi. Siin on 3 vahvat nippi:
Isuäratav hummus
Koostisained
- Mamma kõrvitsapüreesupp
- 1 purk nõrutatud kikerherneid
- 1 küüslauguküüs
- 2-3 spl oliivõli
- 2 spl tahiini pastat
- Petersell
- Basiilik
- Kõrvale kuklid, röstitud pikka saia või pitsaleiba
Valmistamisõpetus
- Ava Mamma kõrvitsapüreesupp ja vala see sobivasse kaussi.
- Lisa üks purk nõrutatud kikerherneid, üks küüslauguküüs, 2-3 spl oliivõli ja 2 spl tahiini pastat.
- Blenderda kõik kokku.
- Maitse lisamiseks kasuta peterselli ja basiilikut.
- Hummus peaks olema kreemijas ja pehme, ent mitte vedel.
- Kõrvale võib serveerida kukleid, röstitud pikka saia või pitsaleiba.
Imelihtne karri
Koostisained
- Mamma kõrvitsapüreesupp
- 2-3 spl kookosekoort
- 1 tl punase karri pastat
- Tšilli
- Koriander
- Riis või munanuudlid
Valmistamisõpetus
- Lisa soojale Mamma kõrvitsapüreesupile 2-3 spl kookosekoort ja 1 tl punase karri pastat.
- Maitsestamiseks kasuta tšillit ja koriandrit.
- Serveeri hõrk toit oma lemmiknõusse ja lase heal maitsta!
- Juurde võta riisi või munanuudleid.
Püreesupist saab pasta
Koostisained
- Mamma kõrvitsapüreesupp
- 2 spl vahukoort
- 50 g pastat
- Sool
- Pipar
- Petersell
- Röstitud kõrvitsaseemned
Valmistamisõpetus
- Lisa Mamma kõrvitsapüreesupp 2 spl vahukoort ning 50 g pastat.
- Maitsestamiseks lisa soola, pipart ja peterselli.
- Kõik kokku segatud ja toit soojaks lastud, kaunista pasta röstitud kõrvitsaseemnetega.
- Pasta ongi valmis!
Ja nii kerged need nipid ongi, et valmistada endale lihtsad ent huvitavad toidukorrad just kõrvitsapüreesupist. Head katsetamist!
Kõik kolm rooga serveerisime Gastrolinki ägedatel ja väga stiilsetel nõudel. Hummuse serveerisime väiksemas mustas kausis, mis tegi hummuse enda ka väga stiilseks. Karri sobis hästi kaanega kaussi. Siis saab kaant kuni serveerimiseni peal hoida ja toit ei jahtu ära.
Vaata ka postitust kahest nipist, kuidas püreesupp täidlasemaks muuta!