püreesupp

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 800 g muskaat kõrvitsat
  • 2-3 spl oliiviõli
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 2 tl Ras el hanout (maroko maitseaine segu)
  • 1/2 tl suitsupaprikat
  • 400 ml kookospiima (1 purk)
  • 200 ml vett või köögivilja puljongit
  • 1 tl värsket hakitud ingveri
  • peotäis värsket peterselli või tüümianit
  • soola
  • pipart
  • 200 g kitse toorjuustu või veidi pehmema maitsega fetat
  • Kaunistamiseks granaatõuna seemneid ja pähkleid või röstitud seemnesegu

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Lõika kõrvits pooleks ja puhasta seemnetest, vala oliiviõliga üle ja maitsesta soolaga.
  3. Küpseta 200 kraadini ahjus umbes 25-30 minutit või kuni kuldpruun.
  4. Lase vesi või puljong keema, lisa ingver, küüslauk, kookospiim ja ülejäänud maitseained ja keeda keskmisel kuumusel.
  5. Tõsta lusikaga röstitud kõrvitsa sisu potti ja sega.
  6. Vajadusel kasuta saumiksrit, kuid röstimisel peaks kõrvits olema nii pehme ,et lusikaga segamisest piisab.
  7. Keeda keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, maitsesta soola ja pipraga.
  8. Juhul kui lisad serveerimisel juustu, siis arvesta selle soolasusega.
  9. Kaunista värskete ürtidega, nt petersell või tüümian, lisa granaatõuna seemneid ja röstitud kõrvitsaseemneid või pähkleid.

püreesupp

Marokopärane kõrvitsa ja kitsejuustu püreesupp

Kõrvitsasaak oli sel aastal hea ja kui palju ma ka ei tahaks – kõike ei jõua purkidesse salatiks ära panna. Kuid sellest saab muudki head kokku keerata. Nimelt on meil täna plaanis marokopärane kõrvitsa ja kitsejuustu püreesupp – vot! Nõuab pisut aega ja toimetamist, aga on seda kõike väärt ja kui peres on ka väiksemaid, siis tegu on sellise põneva roaga, mille valmistamisel meeldiks ka neil abiks olla. Minul oli kokkamisel abiks kauplus Apelsin.

Toiduks meil siis marokopärane kõrvitsa ja kitsejuustu püreesupp nagu nimi viitab – olulist rolli mängib siin kõrvits. Valmistamisel läks koheselt käiku nuga, soovitan ka teil kasutada korralikku nö kokanuga, sest kõrvits võib teinekord üks sitke vastane olla.

püreesupp

Lisaks kõrvitsale läheb supi sisse ka teisigi köögivilju, mis tuleks eelnevalt pannil läbi kuumutada. Lisage pisut õli ning näidake pisut pannilabidat ja asi ongi valmis.

püreesupp

Pärast muid ettevalmistusi viskasin kõrvitsa koos kõige vajalikuga potti ja mikserdasin need saumiksriga omavahel läbi. Pott peab siin olema korralik, et mikser seda naljalt ära ei kraabiks ja toit edaspidi sinna külge ei hakkaks. Natuke kuuma ja marokopärane kõrvitsa ja kitsejuustu püreesupp ongi valmis.

püreesupp

Kerge roog mis on täis kõrvitsale omast nämmasust ja nii mõndagi, mida tavapärastes suppides ei leia. Marokopärane kõrvitsa ja kitsejuustu püreesupp on väärt proovimist ja kui asi käpas, siis võite sellega üllatada külalisi oma järgmisel koosviibimisel. Nagu ikka – kui köögist midagi puudu, leiate selle kauplusest Apelsin. Nüüd kokkama!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here