Muffinite küpsetamine on meeletult populaarne üle terve maailma ja paistab, et see trend pole kadumas kuhugi. On aga mõningad asjad, mis on väga visad nende valmistamisel untsu minema. Tihti küsitakse, kas seda paberit on ikka sinna tarvis. Samuti on tähtis teada, kuida ja mille järgi muffinipaber valida.
Oleme Retseptishtli seltskonnaga teinud ja katsetanud väga erinevate muffinitega ning jagame teilegi täna mõningaid tähelepanekuid kõigest olulisest, mis puudutb muffineid ja pabereid.
- Kas kasutada üldse paberit või mitte? Kuigi mõni kokk võib meiega sel teemal vaielda, siis kogemus räägib enda eest – ilma paberita muffinite küpsetamisel on terve köök alati ära mäkerdatud ning muffineid ei saa kuidagi korralikult vormide küljest lahti nii, et nad ka oma esindusliku välimuse säilitaksid.
- Vali õige paber. Meie oleme truuks jäänud Smile köögitarvikutele, paberitele ja küpsetuskottidele, mida on võimalik saada Koduekstra kauplustest. Nende paberist muffinipaberite valikus on nii klassikalisi heledaid kui ka mustriga pabereid.
- Värvilised, valged või tumedad paberid? Soovitame valida paberite värv vastavalt muffinitele. Kui oled küpsetamas heledaid muffineid, siis sobib valge või kirjuid muffinipaber. Tumedamate, näiteks šokolaadi- või mustikamuffinite puhul on oht, et koogikese täidis kumab paberist läbi ja tulemus jääb ilmetu või suisa inetu. Sellise taigna puhul soovitame võtta tumedam või suisa läbipaistmatu paber.
- Pritsi või pintselda paber õli või võiga! On väga oluline, et muffin säilitaks ilusa välimuse ka siis, kui oled paberi eemaldanud. Kellelegi ei meeldi pärast paberi küljest lusika või hammasteg muffinijäänuseid kraapida. Õhuke kiht õli või võid on siinkohal suureks abiks.
Vaata ka meie maitsvat muffini retsepti siit!