Munavorm

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • 4 L suuruses muna
  • Peekonit
  • Võid
  • Pipart
  • Soola

Valmistamisõpetus

  1. Määri võiga vormid.
  2. Pane peekoniribad vormi äärtesse.
  3. Lisa keskele muna ning maitsesta soola ja pipraga.
  4. Tõsta vormid ahjuplaadile ja 180 kraadi juures ahju umbes 10 minutiks või kuni munavalge on hüübinud.

Munavorm

Munavorm

Hommikust tuleb süüa, seda teavad isegi lapsed. Kui putrudest ja smuutidest juba küll on saanud, siis tuleks vaadata, mida söövad ameeriklased ning ka inglased. Nendes maades on juba mõnda aega hommikuti söödud praetud peekonit ja mune. Selline hommikusöök on saavutanud Ameerikas suure ikoonilise tähtsuse nagu ka nende õunapirukas, mida seal samuti isukalt süüakse. Ka eestlastele pole võõras süüa hommikuti peekonit ja mune. Kuid praadimine pole ainus võimalus, kuidas neid valmistada. Üks väga hea viis on ahjus küpsetamine. Proovisime ka meie nõnda hommikusööki valmistada ning nimeks sai sellel toidul munavorm.

Munavorm

Munavorm ei ole keeruline roog ning selle valmistamine on küllaltki lihtne. Nagu nimigi ütleb, siis ennekõike on sul vaja vormi, milles hakata muna ja peekonit küpsetama. Meie ostsime enda vormid Apelsini poest. Sellised värvilised 10 cm läbimõõduga vormid olid just parajad, et valmiks maitsev munavorm. Selliseid ahjuvorme oli Apelsini poes mitut erinevat värvi. Õige ahjuvorm peab olema vastupidav ning kindlasti kokkajale endale võiks ka meeldida. Meile igatahes oli just selliseid värvilisi ahjuvorme vaja, sest neid saab kasutada hiljem ka teiste toitude valmistamiseks. Samuti nägid need väga ilusad välja.

Munavorm

Kui vormid välja valitud, siis järgmisena panime vormidesse muna ja peekoni. Maitsestamiseks kasutasime soola ja pipart. Maitsestamiseks võib veel kasutada erinevaid ürte ning väga hästi sobib ka värske roheline sibul või murulauk. Kellele meeldivad natuke vürtsikamad elamused, siis võib veel lisada tšillihelbeid või mõnda vürtsikamat kastet. Seejärel asetasime kõik vormid ahju mõneks ajaks küpsema. Kui munavormid olid valmis, siis tõstsime lõikelauale jahtuma.

Lihtne ning toitev munavorm oligi valmis. Serveerimine on lihtne, sest seda saab süüa kohe otse ahjuvormist. Nii tekib ka vähem nõusid, mis hiljem pesemist vajavad.

Vaata ka meie teisi hommikusöögi retsepte!

Munavorm

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here