Nipid Retseptisahtel

Kindlasti on paljud kodukokad kokku puutunud olukorraga, mil retseptikohaselt peaks roog valmima ühe tunniga, kuid ise katsetama hakates avastate, et toidu tegemine võttis aega hoopis poolteist tundi või rohkemgi. Kuid miks see nii on? Sageli seisneb põhjus retsepti autori teadlikkuses erinevatest näpunäidetest ja nippidest, millest teistel aimugi ei ole.

Kui ka sina soovid viia oma toidutegemise oskused uuele tasemele, siis loe edasi. Järgnevalt õpetame mõningaid hämmastavalt lihtsaid ja geniaalseid kööginippe, mis muudavad sinu söögivalmistamise meetodeid kardinaalselt!

  1. Küpseta peekonit ahjus

Oled sa kunagi mõelnud, kuidas on restoraniroogades saavutatud peekoni ühtlane küpsusaste? Või miks peekoni keskosa ei muutu meeldivalt krõbedaks? Põhjus seisneb küpsetamise tehnikas. Enamik kodukokki praeb peekonit pannil, samal ajal kui restoranides küpsetatakse seda ahjus. Proovi ka ise järgi ning sa üllatud!

  1. Toasoe või minutitega

Paljud küpsetised nõuavad eelnevalt toasoojas seisnud võid, kuid mida teha, kui oled selle unustanud külmikust välja võtta, kuid või pehmenemist ei ole aega oodata? Lahendus on imelihtne! Võta väike klaas ning soojenda seda kuuma veega, seejärel aseta või klaasi alla – niiviisi pehmeneb see kiiresti ning muretult.

  1. Lihtsaim moodus koorimaks apelsine

Apelsinid on imemaitsvad, kuid olgem ausad, nende koorimine lausa piin. Kuid kas see peab nii olema? Enam mitte! Aseta apelsin lõikelauale, lõika terava noaga ära puuvilja mõlemad otsatükid ning seejärel tee noaga apelsinile ristlõige. See võimaldab tõmmata mõlemad apelsini otsad üksteisest eemale, mille lõpptulemuseks on üks pikk rida, mis puuvilja söömist oluliselt kergendab.

  1. Hõlbus viis munakoorte eemaldamiseks

Pea igaüks on kokku puutunud tüütute munakoortega, mis toiduvalmistamise käigus pahaaimamatult munavalge sekka satuvad. Nende eemaldamine on aga äärmiselt keeruline ja ajakulukas. Meie aga pakume välja erakordselt lihtsa nipi, mille peale ise nii kergesti ei tuleks. Enne munakoorte välja võtmist tee näpud märjaks ning sa üllatud, kui hästi see töötab!

  1. Suures koguses kirsstomateid ühekorraga

Kirsstomatid lisavad roogadele maitset ja värvi, kuid nende viilutamine ühekaupa on üpriski tüütu tegevus. Lihtsam viis on võtta kaks sama suurt taldrikut ning panna kirsstomatid nende vahele, seejärel haarata nuga ning need kõik korraga läbi lõigata. Eemaldage pealmine taldrik ja võite näha, et kõik kirsstomatid on korrektselt viilutatud!

Nüüd oled sa teadlik mõnedest vingetest kööginippidest, mis aitavad säästa aega ja energiat. Tead ka ise põnevaid trikke? Kui jah, anna nendest meile kommentaarides kindlasti märku!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here