granita

Valmistamisaeg: 4 h

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4 h

 

Koostisained

  • 1 pudel Pierre Jourdan Belle Rose proseccot
  • 100g külmutatud kirsse
  • 1 tl laimi koort
  • münti 
  • 1-2 spl kirsisiirupit (juhul kui soovid magusamat)

Valmistamisõpetus

  1. Vala 1 liitrisesse suletavasse kilekotti prosecco, lisa laimikoor, kirsid ja siirup.
  2. Eemalda kilekotist õhk ja sulge.
  3. Mudi kergelt segu ja pane külmikusse. 
  4. Umbes 2 tunni möödudes mudi kotti ja korda toimingut korra tunnis kuni segu on piisavalt jääs.
  5. Serveeri mündilehega ja kui soovid magusust lisada, nõruta veel kirsisiirupit peale.

granita

Prosecco granita

Kahjuks on nii, et suvi hakkab lõppema ja jahutav granita ei pruugi enam kõlada jahutavalt vaid pigem külmetavalt. Küll aga on Prosecco granita sobilik iga piduliku õhtusöögi lõppu. Magustoidu välimus on askeetlik, aga silmapaistev, mis teeb sellest tõelise kõrgklassi hõrgutise.

granita

Granita on jääkristallidest jook või magustoit, mis pärineb Sitsiiliast ning selle päritolu ulatub tagasi 16. sajandisse, kui Sitsiilia oli veel Hispaania valduses. Algul valmistati granitat ainult lumest ja mägiveest, millele lisati puuviljamahla, suhkrut ja muid maitseaineid. Ajapikku hakkas granita retsept muutuma ning lisandusid erinevad maitsed ja koostisosad, sealhulgas tsitruselised, marjad, kohv ja šokolaad. Selle hõrgutise valmistamise protsess hõlmas endas lumekogumist mägedest, mida säilitati spetsiaalsetes jääaukudes. Suve saabudes koguti jääd ja segati see mahla või mõne muu vedelikuga, samal ajal kahvliga segades, et moodustuksid mahlased jääkristallid. Tänapäeval valmistatakse granitat tavaliselt külmiku või spetsiaalsete jäämasinate abil, kuid traditsiooniline valmistusviis on Sitsiilias jätkuvalt au sees.

granita

Meie retsept ei oleks täiuslik, kui puudu oleks prosecco, seetõttu kasutasime Pierre Jourdan Belle Rose proseccot. Rose kerge ja mõnus maitse sobib antud retsepti imeliselt. Pierre Jourdan Belle Rose pärineb Lõuna-Aafrika vabariigist Haute Carabiere veinimajast. Vahuvein on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest ning on värvuselt särav heleroosa. Aroomis tulevad esile maasikad vahukoorega ning maitses domineerivad punased marjad nagu maasikad, vaarikad ja punased sõstrad. Vahuvein sobib imeliselt mereandide kõrvale.

granita

Prosecco granita sobib imeliselt inimestele, kellele meeldivad veidi särtsakamad magustoidud. Pierre Jourdan Belle Rose prosecco maitse külmutatuna on veelgi parem, lisades sinna koostisesse veel kirsid, laimi ja mündi ning tulemuseks on midagi, mis üllatab igat külalist.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here