Särtsakas sai juustuvõide ja hurmaaga
Retsepti autor www.voileib.ee
Kelmikalt särtsakas lihtne ja samas maitsev võileib, kus pearollis juustuvõie. Üllatusesineja roll jääb aga hurmaale, mis oma magusa maitsega sobitub juustuga suurepäraselt. Särtsakuse eest kannab hoolt aga näpuotsatäis peeneks hakitud tšillipipar.
Koostisained 4-le
- 8 viilu Eesti Leivatööstuse Kodukaku sepikut
- 200 g Saaremaa Piimatööstuse riivitud juustu
- 4-5 sl Maadlexi majoneesi
- 2 hurmaad, viiludena (Bambona)
- 1 värske tšillipipar, hästi peeneks hakituna (Bambona)
- Värskeid ürte, hakituna (Bambona)
- Soovi korral värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamisõpetus
Sega riivitud juust majoneesiga, kuni moodustub ühtlane võie. Võide paksust reguleeri majoneesi kogusega. Rösti sepik. Määri juustuvõie röstitud sepikule. Sinna peale tõsta hurmaaviilud ja puista peale veidi peeneks hakitud tšillipipart. Viimistle soovi korral mõne keeru musta pipraga ja värskete ürtidega (nt petersell, koriander).