Sibula-kapsasalatiga peekonivõileib
Retsepti autor www.voileib.ee
Koostisained 4-le
- 4 viilu Eesti Leivatööstuse Püü peenleiba
- 50 g Saaremaa Piimatööstuse võid soolakristallidega, toasoojana
- 8 viilu Nõo lihatööstuse Hommikupeekonit
- 8 viilu Saaremaa Piimatööstuse Kadaka juustu
- 4 sl Maadlexi majoneesi-küüslaugukastet
- 100 g värsket kapsast, hakituna (Bambona)
- 1/2 sibulat, poolratastena (Bambona)
- 3-4 redist, viiludena (Bambona)
- 100 g Frillice salatit (Bambona)
- rohelist sibulat, hakituna (Bambona)
- soola ja pipart
Valmistamisõpetus
Sega kausis kapsas ja sibul majoneesi-küüslaugukastmega. Maitsesta soola ja pipraga. Pruunista peekon pannil krõbedaks. Rösti peenleib rösteris ja määri siis või röstitud leivale. Aseta leivale salatileht ja sinna peale Kadaka juustu viilud. Juustule tõsta paar lusikatäit kapsa-sibula salatit. Sinna peale säti krõbedad peekoniviilud. Peekoni peale lao õhukesi rediseviile. Viimaks puista võileivale hakitud rohelist sibulat.