Sibulapannkoogid

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • Kikase Kanaliha jogurtises marinaadis
  • 1 punane keskmine sibul
  • Peotäis rohelist sibulat
  • 1 tl söögisoodat
  • 200 ml petti
  • 100 g jahu
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl soola

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta grillil või ahjus Kikase jogurtilises marinaadis kanaliha.
  2. Sibulapannkookide tegemiseks haki punane sibul ja roheline sibul.
  3. Teised koostisosad sega koos sibulatega kokku.
  4. Taigen peaks paksuselt meenutama tavalist pannkoogitaigent.
  5. Prae väiksed pannkoogid rapsiõlis kuldpruuniks.
  6. Serveeri koos jogurtilise kanaliha, hapukoore ja salatiga.
  7. Lisa veidi tšillit.

Sibulapannkoogid

Sibulapannkoogid kanalihaga

Pannkoogid – enamus meist on neid kindlasti harjunud sööma maiusena pühapäevahommikuti, kaetud mõnusa maasikamoosi või värske meega. Populaarne on ka singi-juustu või hakklihaga rulli keeratud variandid. Võttes arvesse, et tegu on maailma vanima küpsetisega, siis on erinevaid viise kuidas pannkooke teha ka pea lõputu hulk. Täna proovime, kuidas maitsevad ühed sibulapannkoogid Kikase isuäratava jogurtises marinaadis kanalihaga.

Sibulapannkoogid

„Ah, et maailma vanim küpsetis, jah?” Võivad mõned teist skeptiliselt küsida. Kui me mõtleme, mis see pannkook siis tegelikult on – jahust ja veest tehtud tainas, mida on küpsetatud lamedal pinnal, siis võib olla üsna keeruline sellele vastu vaielda. Ega see ürginimene ei hakanud kohe pärast tule avastamist omal koopas babkat küpsetama (kuigi mõned nii väita julgevad). Kiviajast pärit tööriistade analüüsimine on näidanud, et varajased inimesed oskasid juba 30 000 aastat tagasi jahu teha – jahvatati nii hundinuia kui ka sõnajalga, mis seejärel küpsetati kuumal õliga kaetud kivil täitsa pannkoogiks. Isegi kuulsa Ötzi jäämehe kõhus, kes heitis oma hinge juba 5300 aastat tagasi, leidus muu hulgas ka jääke pannkookidest. Tuhandete aastate jooksul lisasid kokad nendele algelistele pannkookidele mune, piima ja katteks erinevaid kastmeid ja moose, mis on viinud selleni, et saame tänasel päeval valmis küpsetada ühed isuäratavad sibulapannkoogid.

Sibulapannkoogid

Muideks, brittidel oli kombeks esimesel teisipäeval pärast kristlikku tuhkapäeva (veebruari lõpp-märtsi algus) pidada maha suurem pannkookide söömine, et enne paastumist kõhud ikka korralikult täis saada. Löödi mitu kärbest ühe hoobiga – riknev kraam nagu munad, või ja piim sai pannkookidesse kokku keerata ja ilma raiskamata nahka pista ning paastuajaks koguti energiavarusid. Sellest tulenevalt tähistatakse sel samal liikuval teisipäeval ka rahvusvahelist pannkoogipäeva.

Sibulapannkoogid

Selleks, et mu sibulapannkoogid taldrikul ennast väga üksikuna ei tunneks, grillisin neile kõrvale Kikase jogurtises marinaadis kanaliha. Kikase toodetele omaselt on see liha väga hästi maitsestatud ja piisab sellest, et teisele pisut kuuma näidata ning väärt roog ongi valmis. Kui ilmataat grillimise ebameeldivaks teeb võib selle liha väga vabalt ka ahjus või pannil valmis küpsetada, maitseb ikka väga hästi.

Sibulapannkoogid, seltsiks kanaliha ning pisut värsket salatit – üks väga kerge ja toitev taldrikutäis, mis on ühtlasi nii tervislik kui ka maitsev. Ideaalne viis millega oma grillõhtutel toidulauda rikastada, leia vaid mõni hea Kikase grill-liha kõrvale ja anna kõige täiega tuld!

Sibulapannkoogid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here