Pitsavahvlid hapukoore ja tilliga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Oleme veendunud, et enamikule meist seonduvad vahvlid eelkõige dessertide ja kõikvõimalike magusate lisanditega nagu šokolaad, banaanid ja vahukoor. Täna katsetasime – ja etteruttavalt võib juba öelda, et väga edukalt – veidi teistmoodi vahvliroaga – tulemuseks imemaitsvad pitsatäidisega vahvlid.

Vahvlitaigen tuleks ka pitsavahvlite puhul valmistada klassikalise vahvlitaigna retsepti järgi. Kui taignapõhi valmis, siis lisasime sellele Nõo viilutatud chorizo vorsti, punast sibulat, riivjuustu ja maitserohelist. Loomulikult soovitame alati kasutada lisaks veel just neid koostisosi, mis endal kõige enam silma särama panevad. Vahvli vahele võib julgelt näiteks lisada oliive, ananassi, mozzarella juustu jm meelepärast.

Pitsavahvlite tegemisel tuleks koostisosade puhul mõelda eeskätt sellele, milliseid toiduaineid sa pitsa peal kõige enam armastad. Tavapärasest pitsast erineb tänane retsept ikka eelkõige seetõttu, et põhi on kahepoolne ning see on valmistatud klassikalise vahvli retsepti ja maitse järgi.

Kui taigen valmis, siis jääb üle vaid see masinasse kallata ning hiljem vahvlid hapukoore ja tilliga serveerida. Rõõmsat katsetamist ja head isu!

Pitsavahvlid hapukoore ja tilliga Retseptisahtel

Koostisained

  • 2 muna
  • 200 ml jahu
  • 1/4 tl soola
  • 50 ml oliivõli
  • 125 ml piima
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g Nõo viilutatud chorizo vorst
  • 50 g riivjuustu
  • spl hakitud punast sibulat
  • Maitserohelist

Valmistamisõpetus

  1. Võta üks suurem kauss ja löö kaks muna sinna sisse.
  2. Sega munad kahvli või vispliga.
  3. Lisa munadele 200 ml jahu ja sega.
  4. Segule lisa 1/4 tl soola, 50 ml oliivõli, 125 ml piima ja 4 tl küpsetuspulbrit ning sega kõik kokku.
  5. Tükelda 50 g Nõo viilutatud chorizo vorsti ja haki spl punast sibulat.
  6. Lisa segusse 50 g tükeldatud chorizo vorst, spl hakitud sibulat, 50 g riivjuustu ja maitserohelist.
  7. Kuumuta vahvlimasin ja tõsta väiksem kulbitäis tainast vahvlimasinale nii, et asetad taina täpselt masina keskele ja paned kaane kinni. Tainas valgub ise vahvlimasinas ühtlaselt laiali. Kui asetada tainas kohe vahvlimasinale ühtlaselt laiali hakkab kaane kinnipanemisel ja taina küpsemisel tainast üle ääre tulema.
  8. Serveeri vahvleid soojalt või külmalt ja kõrvale sobib hästi hapukoore tillikaste.

Vaata veel vahvlite retsepte siit ja siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here