Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Tänane magustoit või miks mitte ka etteruttavalt idee nädalavahetuse hommikusöögiks tuleb vahvlite pärusmaalt – klassikalise retsepti järgi tehtud mõnusalt šokolaadised vahvlid.
Nii nagu kõigi lemmikuid pannkooke, saab ka vahvleid katsetada kõikvõimalike erinevate lisanditega – nii soolaste kui ka magusate – ning leida mõningase katsetuse tulemusena siis enda enda lemmik.
Meie tänane soovitus sobib imehästi magustoiduks või maimatele šokolaadisõpradele ka nädalavahetuse hommikusöögiks, kui tavapärase pudru või müsli asemel on aega pärast ärkamist köögis veidi kauem toimetada. Tarvis läheb vaid vahvlitaigna tegemiseks vajalikke koostisosi, kakaopulbrit, tumedamat šokolaadi, mida sulatada ning loomulikult tänase retsepti peakangelast – vahvlimasinat.
Šokolaadisema maitse saavutamiseks lisasime taigna sisse ka veidike kakaopulbrit. Põhilise magususe ja uhke välimuse annab pehmetele ja äärest krõmpsuvatele vahvlitele aga sulatatud šokolaad. Kõige peale lisasime veel imehea vaniljejäätise.
Koostisained
- 2 muna
- 200 ml jahu
- 1 spl suhkrut
- 1/4 tl soola
- 50 ml oliivõli
- 125 ml piima
- 4 tl küpsetuspulbrit
- 2 spl Vilma kakaopulbrit
Valmistamisõpetus
- Võta üks suurem kauss ja löö kaks muna sinna sisse.
- Sega munad kahvli või vispliga.
- Lisa munadele 200 ml jahu ja sega.
- Segule lisa 1 spl suhkrut, 1/4 tl soola, 50 ml oliivõli, 125 ml piima ja 4 tl küpsetuspulbrit ning sega kõik kokku.
- Selleks, et segu oleks šokolaadine lisa Vilma kakaopulbrit ning sega uuesti.
- Kuumuta vahvlimasin ja tõsta väiksem kulbitäis tainast vahvlimasinale nii, et asetad taina täpselt masina keskele ja paned kaane kinni. Tainas valgub ise vahvlimasinas ühtlaselt laiali. Kui asetada tainas kohe vahvlimasinale ühtlaselt laiali hakkab kaane kinnipanemisel ja taina küpsemisel tainast üle ääre tulema.
- Serveeri vahvleid soojalt või külmalt ja kõrvale sobib hästi sulatatud šokolaad ja vanillijäätis.
Vaata veel vahvlitest retsepte siit ja siit!