Veinisoovitus Retseptisahtel

Kui märtsi veinisoovitus oli Cono Sur Bicicleta Rieslingu veinist, siis ei saa me jätta tutvustamata selle sama veinitootja punast veini – Bicicleta Pinot Noir. Cono Suri toob Eestis maale ja müüb edasi Liviko.

Bicicleta Pinot Noir on pärit Tšiilist, Central Valleyst ning selle aastakäik on 2010. See tähendab, et tegemist on Uue Maailma veiniga. Teadaolevalt jaotatakse põhiliselt veinipiirkonnad Uue ja Vana Maailma veinideks. Uue Maailma põhilised veinitootja maad ongi Tšiili, Austraalia ja Lõuna-Aafrika ning Vana Maailma Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa ja Hispaania. Uue Maailma veinid on värskemad, hapukamad ja võivad sisaldada peale viinamarjade ka muid marju, näiteks karusmarju.

Tegemist on kahtlemata väga hea ja kvaliteetse punase veiniga, seda kinnitas ka Rasmus, kes on meil tõeline veinigurmaan. Samuti on veinil omistatud ka Nautimuse märk. Vein on keskmise täidlusega, kirgas ja rubiinipunane. Aroomis on tunda küpseid punaseid metsamarju, kirsse, maasikaid, ploome ning suitsusust koos kerge piprase mineraalsusega. Lisaks rikastab aroomi kerge kakaonoot. Nagu aroom, on ka maitse marjane. On tunda üleküpsenud metsmaasikaid, punaseid marju, pohli ja küpseid punaseid luuvilju. Veini järelmaitse on kergelt vürtsikas.

Bicicleta Pinot Noir viinamarjad on korjatud kruusastelt lubjakivistelt põldudelt peamiselt Rapel Valley’st ning on põhiliselt käsitsi korjatud. Veini matsereeritakse 4 päeva ja kääritatakse roostevabast terasvaatides. 40% veinist laagerdub 6 kuud keskmise röstiastmega prantsuse tammevaatides.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir vein sobib ideaalselt selliste tummiste liharoogade juurde, näiteks meie Margiti valmistatud seafilee medaljonid svipsis kapsa ja ahjuköögiviljadega või siis mahlane ahjukana ürtide ja poomidega. Veiniga sobivad veel grillitud-röstitud juurviljad, igasugused lihapõhised pajaroad, pastad ja tomati- ning punaveinikastmed. Seda veini saab juua ka niisama ilma suurema toiduta, lihtsalt lõõgastumiseks ning kõrvale näksida erinevaid pehmeid juuste.

Ja kui eriti täpsed olla, siis veini tasub serveerida 16 °C juures ning Bordeaux tüüpi veinipokaalides mis on klassikalise kitseneva ülaäärega pokaalid.

Vaata SIIT ka Cono Suri Bicicleta Rieslingu ning meie paljude teiste veinide soovitusi!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here