Borjomi

Ühel ilusal suveõhtul kutsuti meid Rotermanni kvartalisse Borjomi piknikule. Ega me sellest palju ei teadnud, teadsime, et pidavat keegi valmistama Eesti suurimat burgerit.

Kuna ilm oli ideaalne ja nii mõnusalt sooja ja päikeselist õhtut polnud ammu olnud, siis mõtlesime, et lähme vaatame järele, mida põnevat seal toimuma hakkab.

No ma ei tea, ma võiks Borjomi üritustel lausa iga päev käia. Nad on mind toiduga juba nii ära hellitanud :). Taaskord pakuti üliägedaid ja maitsvaid toite. Teemaks olid muidugi burgerid. Kogu pikniku teemaks olid burksid, nagu aru sain, siis eelmine aasta keskendusid nad šašlõkile.

Saime proovida kolme burgerit: kala, kana ja veise oma. Veiseburger oli see, millest oli ehitatud ka vinge üüratusuur burger – see rekordi burks. Väidetavalt oli seal üle 1000 burksi. See burger oli päris hea, aga samas on veiselihaburger muutunud juba niivõrd standardiks, et suurt vau-efekti ei tekkinud. Igal pool pakutakse seda. Hea oli see siiski.

Rohkem elevust tekitasid meis kala ja kanaga tehtud burgerid. Esimesel oli juures ülihea herne-kurgihummus. Kogu kooslus oli väga huvitav ja maitses ka tõesti hästi. Ei tekkinud tunnet, et hmmm burgeri vahel peaks ikka liha ka olema. Kusjuures paljudes söögikohtades olen ma enamjaolt pettunud, kui tellin enda arvates mõne uue ja põneva burksi, aga tegelikult pärast mõtlen, et oleks võinud ikka tavalist lihaga tellida, sest no ei ole nende maitse üldse nii hea.

Kanaburgeri tegid tõeliselt maitsvaks aga suured juustutükid, mis andsid vinge kergelt hapuka maitse juurde. Igatahes inspiratsiooni saime sealt küll. Kõrvale sai rüübata muidugi Borjomi vett ja valget veini. Nõnda me seal siis tšillisime, hea joogi ning söögiga, ja kuulasime mõnusat muusikat.

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here