Kalasupp Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Kalasupp klimpidega on eriti kiire ja lihtne viis valmistada argipäeva õhtul tervele perele midagi toitvat ja maitsvat – supp valmib umbes-täpselt 10 minutiga (osavamatel ei kulu niigi palju aega)!

Hea supp nõuab pikemat hautamist, et maitsed süveneksid ja ühtlustuksid. Pärast väsitavat tööpäeva pole aga selleks aega! Palju lihtsam on valmis supp poest kaasa haarata. Õnneks on Eestis tootjaid, kelle supid on väga maitsvad – näiteks Mamma.

Kalasuppide kasulikkusest oleme juba varemgi kirjutanud, ja jaganud nippe, kuidas valmistehtud supist saab kiiresti maitsev kaste kartulitele või püreele. Hiljuti tulime mõttele, et poest ostetud suppi võiks ju tuunida isetehtud klimpidega!

Tavaliselt tehakse klimbisuppi kanast, meie aga otsustasime klimbid panna Mamma kalasupi sisse, milles forellifilee, kartul ja porgand ja kõik muu vajalik juba olemas. Kasutasime täiesti klassikalist klimbiretsepti. Et klimbid saaksid eriti maitsvad, lisasime klimpidele ka pisut mõnusat kalamaitselist supileent!

retseptisahtel_klimbisupp

Koostisained

  • 4 pakki Mamma forellisuppi

Klimbid

  • 2 spl supileent
  • 4 spl jahu
  • Soola
  • Pipart
  • Pool lahtiklopitud muna
  • Maitserohelist ja ürte (meie kasutasime persillade maitseaine segu)

Valmistamisõpetus

  1. Vala supid suuremases potti ja soojenda pliidil.
  2. Klimbitaina valmistamiseks sega kokku jahu, muna, maitseained ja 2 spl supileent (supileeme lisamine annab klimpidele eriti hea maitse!).
  3. Võta tainast teelusikasuurused portsud ja lükka teelusika peal olev tainas teise teelusika abil kuuma supi sisse. Kui kõik tainas on klimpidena supile lisatud, lase paar minutit keeda. Valmis!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here